VANAF MAANDAG 21/8, ELKE WEEKDAG 18.20 – VIJFTV

Onder het motto ‘geluk zit in een doos’ pakt VijfTV dit najaar uit met het nagelnieuwe spelprogramma Te Nemen Of Te Laten. 22 verzegelde dozen, 22 prijzen, 22 kandidaten, en elke dag de kans op 200.000 euro voor één geluksvogel: in meer dan 45 landen is dit simpele spelletje dé tv-hit van de voorbije jaren. Showmaster van dienst Felice voelt zich na 10 jaar Swingpaleis alvast thuis in zijn nieuwe VijfTV-habitat. ‘Ik zit in de mooiste zetel waarin een presentator kan zitten.’

Hoe zit het met dat ‘ijzersterke format’ van Te Nemen Of Te Laten?

Felice: Voor Vlaanderen is dit heel vernieuwend. We wilden liever geen remake van De Juiste Prijs of Het Rad Van Fortuin. Elke aflevering kan één kandidaat 200.000 euro winnen, maar kan die evengoed met niet meer dan 10 eurocent naar huis gaan. Doos na doos zie je wat de speler nog in de wacht kan slepen. Af en toe doet de bankier een bod en dan komt het er voor de kandidaten op aan koelbloedig het bod te nemen of te laten.

Blijft het spannend als iemand heel snel dat bod aanvaardt?

Felice: Volgens mij wel. Je wil toch graag weten wat die kandidaat misschien heeft laten liggen, en de emoties lopen ook dan nog hoog op. Of ze zijn heel tevreden dat ze nog iets houden, of ze moeten verkroppen dat ze een groter bedrag hebben laten liggen. De zakdoeken liggen in elk geval al klaar.

Leef je sterk mee met de kandidaten?

Felice: Heel sterk. Net zoals iedereen hoop ik dat het bedrag dat in de doos steekt het hoogst mogelijke is. Te Nemen Of Te Laten heeft een hoog soapgehalte: elke dag leer je de kandidaten beter kennen en ga je meer voor hen duimen. Het is ook puur geluk, je hoeft geen moeilijke vragen te beantwoorden en het maakt dus niet uit of je vijf diploma’s op zak hebt. Iedereen kan winnen of verliezen.

Waarom is het zo op jouw lijf geschreven?

Felice: Voor mij is dit mijn speeltuin. Ik ga en sta waar ik wil, hoef geen rekening te houden met de camera, want die volgt mij, en kan helemaal opgaan in het spelletje zelf. Het is ook een van de eerste programma’s waarin ik als presentator zo lijfelijk mag zijn. Ik mag de kandidaten eens goed vastpakken, hen steunen en troosten. Als je zelf een warme mens bent, voel je je daar heel goed bij.

In de geest van een seriemoordenaar Sinds zijn vriendin vermoord werd, wijdt de Franse schrijver Stéphane Bourgoin zijn hele leven aan de studie van seriemoordenaars. In deze reportage gaat hij in de VS praten met twee beruchte psychopaten (20.00 – Canvas) Forever Kortfilm uit 2005, bekroond met de Joseph Plateauprijs voor Beste Kortfilm, over een tatoeage die een eigen leven gaat leiden

(B.D.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content