Een overzicht van de remakes van tv-series die Hollywood in de volgende maanden en jaren op het publiek loslaat.

The Honeymooners

Wanneer Uit in VS, op 10/8 in België

Wat Amerikaanse show uit de jaren vijftig over een buschauffeur en een rioolarbeider die via de meest waanzinnige plannen een beter leven proberen op te bouwen. Een klassieker in de VS.

WIE De hoofdrolspelers zijn nobele onbekenden. In de cast zit onder meer ene Cedric the Entertainer, die al meespeelde in de film Barbershop, wat ons doet vermoeden dat hij zijn bijnaam niet echt verdient.

TE VERWACHTEN Allesbehalve enthousiast ontvangen in de VS. Te mijden dus.

Bewitched

Wanneer Uit in de VS, op 5/10 bij ons

Wat Amerikaanse sixties-sitcom rond een heks die de magie opgeeft voor het huwelijkse leven, al kan ze het toch niet laten haar huishouden via wat toverij in orde te brengen. Haar man wordt geplaagd door zijn schoonmoeder, die hem nu eens in een kikker, dan weer in een aap verandert.

WIE Een topcast: Nicole Kidman speelt heks Samantha, komiek Will Ferrell kruipt in de huid van haar man en Shirley MacLaine en Michael Caine zijn de schoonouders. Helaas stond Nora Ephron, maakster van Kleenex-prullen als Sleepless in Seattle en You’ve got mail achter de camera.

TE VERWACHTEN ‘Bewitched was verre van perfect, maar de sitcom was tenminste inventief’, schreef Entertainment Weekly in de bespreking van de dvd van de reeks. ‘En dat is meer dan we kunnen zeggen van de Hollywood remake.’

Dukes of Hazzard

Wanneer 5 augustus (VS), 21 september (België)

Wat Reeks uit de jaren tachtig rond Bo en Luke Duke, twee neven die het in een onbestemd stadje in het zuiden van de VS voortdurend aan de stok krijgen met de machthebbers. Dankzij de General Lee – hun auto – zijn ze hun belagers echter steeds te snel af. Het was geen Schopenhauer, laten we het daarbij houden.

WIE Johnny Knoxville (Jackass) is Luke, Sean William Scott zijn blonde neefje Bo. Amerikaans tienersterretje Jessica Simpson mag – op basis van haar acteertalent, dat spreekt – in de hotpants van Daisy Duke kruipen, terwijl countryster Willie Nelson Uncle Jesse speelt.

TE VERWACHTEN Veel autoachtervolgingen, veel Jessica Simpson en weinig verhaal.

Miami Vice

Wanneer Zomer 2006

Wat Klassieke politieserie uit de jaren tachtig rond twee detectives die in maatpak het pastelkleurige Miami proper proberen te houden. Eén van de hoofdpersonages had een alligator als huisdier, zo cool was Miami Vice.

WIE Michael Mann, producent van de originele serie en het genie achter films als Heat, Ali en Collateral, kruipt zelf achter de camera. Colin Farrell en Jamie Foxx spelen Sonny Crockett en Ricardo Tubbs.

TE VERWACHTEN Mann, Farrell, Foxx: dit is één remake die niet stuk kan.

The A-Team

Wanneer Ergens in 2006

Wat Een hele generatie (oké, vooral de mannelijke helft) kan de wekelijkse introductie nog steeds zonder probleem opzeggen: vier Vietnamveteranen worden veroordeeld ‘for a crime they didn’t commit’, ontsnappen en gaan de verdrukten der aarde helpen, achternagezeten door wat wellicht het meest inefficiënte leger uit de geschiedenis moet zijn. In de finale raakt de groep opgesloten in een hangar, waar ze uit enkele colablikjes en een rol prikkeldraad een tank bouwen.

WIE Er is al jaren sprake van een filmversie, maar in het najaar van 2004 werd het licht eindelijk op groen gezet. Regisseur en cast zijn nog onduidelijk (onder meer Jack Black en Owen Wilson worden genoemd, misschien krijgt Mr. T een rolletje), het script wordt geschreven door Bruce Feirstein, een Bond-oudgediende.

TE VERWACHTEN Komt het ‘plan’ eindelijk ’together’? Het valt te betwijfelen, want de makers willen het cartoongehalte van de reeks terugschroeven en van The A-Team een soort Die Hard maken.

Dallas

Wanneer 2006?

Wat De bekendste soap uit de eighties, één lange reclamespot voor Stetsons en schoudervullingen.

WIE Dallas The Movie is omgeven door geruchten en onduidelijkheden, maar voor wat het waard is: Catherine Zeta Jones zou Pamela Ewing spelen, terwijl Brad Pitt (die ooit een gastrol had in de serie) in de hoed van Bobby kruipt.

TE VERWACHTEN De makers beloven een ‘flashy, go-for-it versie van de tv-serie’: een goede keuze, want als er iets larger than life moet zijn, dan is het Dallas wel.

The Persuaders

Wanneer 2007

Wat Weinig succesvolle Britse reeks uit begin jaren zeventig over twee playboys, een Amerikaanse miljonair en een Britse aristocraat, die samen de vuile spelletjes van de jetset onderzoeken.

WIE De originele serie had Tony Curtis en Roger Moore in de hoofdrollen, ditmaal nemen Ben Stiller en de Britse komiek Steve Coogan (alias Alan Partridge) de honneurs waar.

TE VERWACHTEN De immer irritante Stiller en de geboren loser Coogan die twee vlotte, stijlvolle jetsetters spelen?

The Love Boat

Wanneer 2007

Wat Iedereen samen! ‘The Loooove Boat, soon will be making another run, The Love Boat, promises something for everyone.’ De belachelijkste serie uit de jaren tachtig, over een cruiseschip waar koppeltjes ruziënd en vrijgezellen op de rand van een depressie aan boord gingen en waar een uurtje later alles op wonderbaarlijke manier was opgeklaard.

WIE Nog niets bekend, al moet hier toch ergens een rolletje inzitten voor Nicole en Hugo?

TE VERWACHTEN Love Boat was zo slecht dat het goed werd en de makers van de film willen blijkbaar dezelfde weg opgaan, want er is sprake van een hiphopversie van de titelsong én een ontknoping in de Bermuda-driehoek.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content