Take Me Out

GERRIT DE COCK over 'TAKE ME OUT'. 'We zetten jongeren nog eens face to face.'

Woensdag 15/12, 20.45 – 2BE

Nu de vtm-klassieker Blind Date een cultstatus heeft bereikt, wagen ze zich bij 2BE opnieuw aan een datingprogramma. In Take me out storten moedige mannen zich in de arena voor dertig vrouwen, en dat onder het toeziende oog van presentator Gerrit De Cock. ‘Zelf stond ik eerst ook wat sceptisch tegenover een datingprogramma’, geeft die toe. ‘ Blind Date mag nu wel camp zijn, toen het nog werd uitgezonden was het toch vooral een draak van een programma. Maar na het zien van de Nederlandse versie wist ik: dit is veel leuker.’

Vertel eens: hoe gaat ‘Take me out’ in zijn werk?

Gerrit De Cock: Een jongeman stapt uit een lift, begeleid door een deuntje of lied naar keuze. Hij mag zijn naam, leeftijd en woonplaats noemen en dan moeten de dames op basis van die eerste indruk via een drukknop uitmaken of dit spek voor hun bek is. En ja, het gebeurt dat een onfortuinlijke jongen meteen dertig keer rood licht krijgt. Dan volgen twee rondes waarbij de jongeman zich wat beter kan laten kennen en uiteindelijk mag hij een van twee dames kiezen om mee op date te gaan.

En komen die achteraf nog verslag uitbrengen?

De Cock: In het begin van de volgende aflevering wordt er heel vluchtig op die date teruggeblikt. Het is niet zo dat we de duo’s met een bus zonnecrème en een camcorder richting Kreta sturen. Take me out is veel meer vrijblijvend en fun. Daardoor wordt het volgens mij ook een veel leuker programma dan Blind Date. Onze deelnemers komen niet met de moed der wanhoop naar de studio.

Was het gemakkelijk om voldoende jongens en meisjes bij elkaar te krijgen?

De Cock: Ik was niet betrokken bij de castings, maar voor alle opnames was er toch volk genoeg. Zelfs als die in het weekend plaatsvonden, wanneer jonge mensen toch vooral uitgaan. Er zijn sloten koffie aan te pas gekomen,

maar uiteindelijk heeft iedereen zich geamuseerd. Ik denk ook niet dat er iemand naar Take me out is gekomen in de hoop een lief te vinden. Volgens mij weerspiegelt dit programma de manier waarop jonge mensen in tijden van Facebook en Netlog met elkaar omgaan. In feite helpen wij hen om nog eens echt face to face tegenover elkaar te staan.

En hoe is het met de jeugd van tegenwoordig gesteld?

De Cock: De jonkheid is vandaag heel recht voor de raap, meneer. (Lacht) Toen ik bepaalde dames vroeg waarom ze een jongen afscheepten, kwamen er nogal vranke antwoorden waarop ik enkel kon zeggen: ‘Oké, dat weten we dan ook weer.’ Al bij al valt het bij ons goed mee, hoor. Ik heb de Nederlandse versie gezien en die namen, zoals alleen Nederlanders dat kunnen, helemaal geen blad voor de mond. Dan blijven wij Vlamingen toch nog behoorlijk diplomatisch. Plus: we weten een programma als Take me out vooral te relativeren.

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content