Dimitri Dewever medewerker Trends

Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds

Multi – Capcom

GAMEPLAY8GRAFIEK7GELUID7

Achtergrond Het is inmiddels elf jaar geleden dat liefhebbers van vechtspelletjes zich met een Marvel vs Capcom-game konden uitleven. Net zoals de vorige editie uit 2000 staan bekende comic book-personages uit het Marveluniversum lijnrecht tegenover videogamekarakters van uitgever Capcom. Zo treft u in het ene kamp onder meer Iron Man, Thor, The Hulk, Spider-Man en Wolverine aan, terwijl de concurrerende ploeg bestaat uit helden en antagonisten uit games als Street Fighter, Resident Evil, Devil May Cry, Okami en Viewtiful Joe.

Verhaal De boosaardige techneut en magiër Dr. Doom heeft een pact gesloten met de megalomane maniak Albert Wesker uit Resident Evil om hun twee werelden tot een nieuwe samenleving samen te voegen. Het is de taak van de speler om met de helden uit beide kampen deze overeenkomst te vernietigen, aangezien het slagen van die operatie uiteindelijk de ondergang van beide werelden zou betekenen. Nu ja, elk excuus is goed om virtueel een robbertje te vechten, verder hoeft u van de flinterdunne verhaallijn niet al te veel te verwachten.

Knokstijl Op de vuist gaan kan nog steeds op twee manieren: of u ramt willekeurig op een aantal knoppen in de hoop dat er iets (waan)zinnigs gebeurt, of u leert per karakter de unieke vaardigheden en bewegingen om het strategisch aan te pakken. Alles verloopt in tag-team-stijl, waarbij u telkens drie personages selecteert die u dan in hetzelfde gevecht kunt afwisselen tot alle leden van het rivaliserende trio uitgeschakeld zijn of u zelf het loodje legt. Ook online zorgt dit systeem voor leuke momenten tegen andere spelers.

Verdict Marvel vs Capcom 3 is technologisch met zijn tijd meegegaan – lees: het is grafisch knapper en heeft een betere besturing en een ruimere bewegingsvrijheid. Conceptueel is de game helaas amper geëvolueerd. Fans van het genre zullen in de wolken zijn nu ze voor het eerst de bliksemsnelle knokpartijen kunnen beslechten op PlayStation 3 of Xbox 360, nieuwkomers zullen – ondanks de Simple Mode – met moeite hun weg vinden in dit ouderwetse bos van hyperkinetische lichtflitsen en personages met elfendertig speciale slagen en krachten.

Dimitri Dewever

Partner Content