Qua populariteit hebben ze het altijd al tegen Super-, Spider-, Bat- en andere Men moeten afleggen. Ze zijn dan ook een stuk cynischer en complexer. De Watchmen in profiel, oftewel zes superhelden tegen beter weten in.

The Comedian

Echte naam. Edward Blake

Profiel. Een cynische en nihilistische Vietnamveteraan die ook na het winnen van de oorlog nooit om een lijk verlegen zit. Als übermacho van het sextet is het trouwens hij die JFK neerknalde.

Superkrachten. geen

Acteur. Jeffrey Dean Morgan (43), tv-routinier bekend als John Winchester uit Supernatural en vooral als Denny Duquette uit Grey’s Anatomy. Zijn eerste serieuze filmrol, al speelt hij straks ook mee in de nieuwe van Ang Lee en nog drie andere Hollywoodfilms.

Silk Spectre II

Echte naam. Laurie Jupiter

Profiel. Tegen haar wil gedrild tot superheldin door haar alleenstaande moeder Silk Spectre. Het sexy, maar getroebleerde object der begeerte van zowel Nite Owl II als Dr. Manhattan.

Superkrachten. Geen

Acteur. Malin Akerman (31), een Zweedse schone die doorbrak met de tv-serie The Comeback en tot hier toe enkel meespeelde in romcoms als The Heartbreak Kid en 27 Dresses.

Dr. Manhattan

Echte naam. Dr. Jon Osterman

Profiel. Een weemoedige atoomgeleerde die in 1959 een werkongeval had, sindsdien blauw uitslaat en zowat alles weet en kan, behalve hoe hij Silk Spectre II voor zich moet winnen. Werkt nog steeds voor de Amerikaanse regering.

Superkrachten. De Godgelijke gave om materie, tijd en ruimte te vervormen.

Acteur. Billy Crudup (41), B-Lister en offbeatacteur met The Hi-Lo Country, Almost Famous en Big Fish als toppers op zijn cv. Is straks ook te zien als FBI-opperhoofd J. Edgar Hoover in Michael Manns misdaadthriller Public Enemies.

Ozymandias

Echte naam. Adrian Veidt

Profiel. De superrijke en superslimme grootentrepreneur van het stel én de enige die als Watchman uit de kast is gekomen. Een fils-a-papa met protserig haar en Oxfordaccent.

Superkrachten. Geen

Acteur. Matthew Goode (31), up-and-coming man van het Britse Hollywoodgild. Een soort jonge Hugh Grant, eerder te zien in Match Point en Brideshead Revisited.

Nite Owl II

Echte naam. Dan Dreiberg

Profiel; Een vrij verlegen en nerdy romanticus die zich bij het ineenknutselen van zijn misdaadbestrijdende gadgets door uilen laat inspireren. Heeft een oogje op Silk Spectre II maar kampt met impotentie.

Superkrachten. Geen.

Acteur. Patrick Wilson (38), de veelzijdige, maar charismaloze leading man uit Hard Candy, Little Children en Lakeview Terrace.

Rorschach

Echte naam. Walter Kovacs

Profiel. Werd als kind mishandeld en is zo een brutale, Philip Marlowe-achtige wreker geworden met een strenge ‘oog om oog’-ideologie. Conform zijn witte, met bewegende inktvlekken besmeurde masker ziet hij de wereld uitsluitend in zwart-wit.

Superkrachten. Geen

Acteur. Jackie Earle Haley (48), een karakteracteur met ezelskop die tussen 1995 en 2006 met acteren stopte en pas twee jaar geleden écht doorbrak met zijn rol als pedofiel in Little Children. In oktober ook te zien in Scorseses nieuwste prent Shutter Island.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content