Stranger Things – seizoen 3 (4)

Er lijkt nog nooit zoveel aandacht geweest voor de populaire Netflixserie Stranger Things als nu – ja, meer nog dan net voor het tweede seizoen, toen fans wekenlang #JusticeForBarb trending hielden. Grote modelabels als H&M en Nike sprongen op de kar met exclusieve kledingcollecties, Lego bracht The Upside Down als bouwdoos uit, media knokten voor een exclusieve vooruitblik op het derde seizoen en online brandden de liefhebbers van ongeduld. Het wachten heeft ook lang geduurd: het tweede seizoen dateert al van het najaar van 2017, in de zomer van 2018 kwam de boodschap dat het nog zeker een jaar zou duren voordat ze nieuwe hersenspinsels van de Duffer Brothers te zien zouden krijgen. ‘Het zal het wachten waard zijn’, klonk het bij Netflix. ‘De broers begrijpen dat de lat hoog ligt en willen een seizoen afleveren dat bigger and better is dan het vorige.’

Niet enkel de verhaallijnen van het derde seizoen zijn grootser. Eleven (Millie Bobby Brown) en co. zijn overduidelijk ook niet meer de twaalfjarige snotneuzen uit het eerste seizoen. We schrijven het jaar 1985. Nadat Eleven het portaal naar The Upside Down voorgoed heeft afgesloten en het onderzoekslab is opgedoekt, beleeft ze voor het eerst een zomer zonder zorgen. De puberale vlinders fladderen welig tussen de tiener en haar kersverse liefje Mike Wheeler (Finn Wolfhard). Dat zorgt voor een nieuwe dynamiek binnen de vriendengroep, waarmee niet iedereen even goed overweg kan. Bovendien woedt er opnieuw onrust in Hawkins. Ditmaal niet door schaduwmonsters, maar door een gloednieuw winkelcentrum dat de plaatselijke middenstand volledig lamlegt. Ondertussen timmeren Nancy Wheeler (Natalia Dyer) en Jonathan Byer (Charlie Heaton) aan een carrière bij de plaatselijke krant. Ze komen een vreemd verhaal op het spoor dat weleens naar oude vijanden zou kunnen leiden. En wat is er aan de hand met pool boy Billy Hargrove (Dacre Montgomery)?

Er gebeuren met andere woorden nog steeds genoeg vreemde dingen in het Amerika van de jaren tachtig om u acht afleveringen aan het scherm te kluisteren. We zouden er overigens niet ondersteboven van zijn als Netflix binnenkort alweer een vervolg aankondigt. ‘Ik denk dat we hierna nog minstens een seizoen nodig hebben om alles af te ronden’, heeft acteur Finn Wolfhard zich al laten ontvallen in een interview. Begin alvast te brainstormen over een gepaste hashtag.

Vanaf 4/7 op Netflix

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content