Muziek, humor en – oh jawel – dodgeball: dát zoekt Stijn Van de Voorde op het wereldwijde web.

Geef ons dan maar meteen wat muzikale internettips!

Ik ben een fan van nieuwsbrieven, dan ben je meteen mee. Dankzij die van Seeticket.com weet ik bijvoorbeeld altijd snel wie er waar in Groot-Brittannië optreedt. Als ik maar zo weinig het kanaal oversteek, moet het wel voor een goed optreden zijn. Xfm.co.uk, van een Londens radiostation, houdt me dan weer op de hoogte van nieuwe releases.

Ook een iTunes-fan?

Tuurlijk, al koop ik nog altijd graag mijn cd’s. Als een nummer moeilijk te vinden is of ik een speciale versie zoek, zal ik die wel downloaden. Of ik dat ook illegaal doe? In se vind ik het diefstal, maar ik ga er niet flauw over doen. Een zeldzame single kan vijftien dollar kosten, dat zal ik nu ook weer niet neertellen. En aan een louche site als mp3fiesta.com vertrouw ik mijn kredietgegevens niet toe.

Zijn er sites die je op de voet volgt?

Die van Ricky Gervais (rickygervais.com) bekijk ik toch wel regelmatig. Hij is niet voor niets de ‘Podfather’, de man met de meeste downloads op z’n naam. Ik vind zijn recente ‘vodcasts’ geweldig om mijn treinreizen op te vrolijken, net als die van Hans Teeuwen.

Nog meer humor op het internet?

Het is een classic, maar als ik me even wat minder opgewekt voel, moet ik toch altijd weer lachen met chucknorrisfacts.com. Niet grappig bedoeld, maar met vaak hilarische discussies: zappybaby.com, een forum voor jonge ouders met problemen. En een algemene tip: zoek via Google naar een site waarop je YouTubefilmpjes kan downloaden.

Wat heb jij eigenlijk met dodgeball?

Samen met Otto Jan Ham ga ik het eerste Belgische dodgeballteam oprichten. Via dodgeballusa.com hebben we al nuttige informatie gevonden én onze eerste ballen gekocht. Ik vind het hilarisch om te zien hoe ernstig olympisch die sport elders genomen wordt, terwijl wij ze enkel van de turnles kennen.

Wat koop je nog meer online?

Dvd’s en cd’s! Liefst via de ‘used’-afdeling van amazon.com, play.com of cd-wow. com, alle drie zonder extra verzendkosten. Via rainbowbabies.co.uk kan je zelf shirtjes voor je kinderen laten maken.

En hoe zit het met cadeautjes voor jezelf – zijnde digitale snufjes?

Een voorloper ben ik zeker niet, maar ik merk wel dat ik mijn hebbedingetjes na een tijdje niet meer kan missen. Ik word gek als ik mijn e-mails drie dagen niet kan checken, of als ik geen televisie kan kijken. Op elke reis gaat mijn draagbare dvd-speler gewoon fijn mee. Zo keek ik vorig jaar na een ijskoude dag op Antarctica ’s avonds in mijn tentje gezellig naar Prison Break, meteen goed voor mijn meest romantische kijkmoment ooit.

In ‘Been There Done That’ (Stubru) zoeken Stijn Van de Voorde en Otto Jan Ham elke woensdag om 13 uur de grenzen van hun vriendschap op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content