De lancering van Steven Van Herreweghe als televisiepresentator gebeurde via een vijftrapsraket. Van Herreweghe van zijn eigen Jaren Stillekes tot nu.

1977

Van Herreweghe wordt geboren in Gent en groeit op in Aalst. Na zijn opleiding Woordkunst en Drama aan het Kunsthumaniora gaat hij in 1995 Filmregie studeren aan Sint-Lukas in Brussel.

1997

Zoals ongeveer iederéén die radio- en tv-ambities koestert, gaat hij aan de slag als Ketnetwrapper. Hij speelt mee in W817 en presenteert onder meer Studio Ket en Bloep Bloep, waarvoor hij samenwerkt met Frank Vander linden en Jan Van Eyken. Een reportage over een priesterwinkel in Brugge, waarin hij nietsvermoedende Waalse priesters een rondleiding geeft langs de ‘erotische priesterstoel’ en de rayon met ‘Viagra voor priesters’, komt hem op boze lezersbrieven en een hoogstpersoonlijk standje van kardinaal Danneels te staan.

2000

Net als Peter Van de Veire, Heidi Lenaerts en Sam De Bruyn maakt Van Herreweghe de overstap van Ketnet naar Studio Brussel, waar hij samen met Jan Sprengers het cultuurprogramma Club Brussel presenteert. Later volgen humoristische programma’s als Het Ministerie van Miserie en – wat we daar hebben! – De Jaren Stillekens. Scoren doet hij vooral met de interactieve personalityshow Cuisine X, de officieuze opvolger van Hallo Hautekiet waarin hij samen met Ronny ‘seksmaniok’ Mosuse inbellende luisteraars en de – altijd vrouwelijke – studiogasten schoffeert. Legendarisch zijn de rubrieken ‘Stal uit uw grief en win een lief’ en ‘Proficiat, u heeft een frigo gewonnen!’, waarin – alweer uitsluitend vrouwelijke – luisteraars een koelkast kregen op voorwaarde dat ze bereid waren er naakt of toch op z’n minst in lingerie naast te poseren.

2007

Na zijn rubriek in De Laatste Show als Inspector Gadget, enkele bijrollen in De show van BosmansJos in Het Peulengaleis en een tweetal reportages voor Vlaanderen Vakantieland, leert de Vlaamse kijker Van Herreweghe pas écht goed kennen tijdens De Slimste Mens ter Wereld. Hij haalt het in de finale van Marc ‘Rainbow’ Reynebeau en noemt Mark Eyskens en passant ‘zijn favoriete minister van Staat van Ontbinding’.

2009

Jarenlang gold Van Herreweghe als de coming man van Woestijnvis die maar niet uit de startblokken raakte, maar na ampele driloefeningen onder voogdij van onder meer Jan Eelen debuteert hij uiteindelijk met De Jaren Stillekes.

(V.B.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content