Hollywoodhelden zijn niet altijd onsterfelijk. Sommige acteurs gaan zelfs heel vaak het hoekje om. De Britse krant Daily Record ging na welke filmsterren in hun carrière al het vaakst gestorven zijn. Dit zijn de tien ‘winnaars’.

1 Robert De Niro

De Niro kwam op het grote scherm al veertien keer aan zijn eind, onder meer in Mean Streets, Cape Fear, Heat en Jackie Brown.

2 Bruce Willis

Bij actieheld Willis staat de teller op elf. Hij werd trouwens in twee films – Mortal Thoughts en Charlie’s Angels: Full Throttle – om het leven gebracht door zijn ex-vrouw Demi Moore.

3 Johnny Depp

Depp ging negen én een half keer het hoekje om. Dat halfje heeft hij te danken aan het feit dat hij in Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest stierf, maar in de volgende film uit de reeks weer tot leven kwam.

4 Dustin Hoffman

Hoffman werd al negen keer afgeserveerd, onder meer in Midnight Cowboy, Lenny, Wag The Dog en Hook.

5 Jack Nicholson

Ook Nicholson blijft voorlopig op negen steken, al is de manier waarop hij sterft over het algemeen wel uiterst gewelddadig – denk aan The Shining of The Departed.

6 Al Pacino

Ook negen, waaronder The Godfather III, Donnie Brasco, Insomnia en Righteous Kill. In die laatste film wordt hij vermoord door Robert De Niro, de man die hij in Heat zelf ombracht.

7 Brad Pitt

Negen blijkt een bijzonder populair sterftecijfer, want ook Brad Pitt blijft er voorlopig op steken. Aangezien die in zijn drie meest recente films – The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Burn After Reading en The Curious Case of Benjamin Button – om het leven komt, is de kans echter groot dat hij weldra de kaap van tien overschrijdt.

8 Christian Bale

Op acht en ook acht keer gestorven, onder meer in Henry V, The Secret Agent, Shaft en The Prestige.

9 Denzel Washington

De eerste zwarte acteur in het lijstje stierf al zeven keer, onder meer in Malcolm X, Glory, Training Day en Man on Fire.

10 George Clooney

Toen hij nog in ER zat, zág hij vooral mensen sterven, sindsdien is Clooney al vijf keer zelf omgekomen, onder meer in The Perfect Storm en Syriana.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content