Ze komen uit Wevelgem, beschikken nog niet over enige baardgroei van betekenis, maar hebben toch al hun eerste personeelswissel achter de rug. Die van Steak Number Eight, winnaars van Humo’s Rock Rally 2008, zijn zelfs al aan hun tweede langspeler toe.

Gitarist Louis Provost mag dan al vervangen zijn door Cis Deman, de plaat die op 10 maart naar de winkels wordt verscheept, belooft andermaal een sierlijke evenwichtsoefening op de grens van postrock en metal te worden. Frontman Brent Vanneste is net op weg om bij zijn mémé te gaan eten als we hem bellen met de vraag hoe die nieuwe plaat nu eigenlijk zal heten.

Brent Vanneste: Ik weet niet of ik het al mag zeggen, maar kom: de titel wordt All Is Chaos.

Aha! Een plaat over de politieke toestand?

Vanneste:(Lacht) Neen, toch niet. Ze is gewoon een logisch vervolg op When The Candle Dies Out. Die plaat ging over de dood van mijn broer, de nieuwe plaat gaat over de nasleep: zeg maar de verwarring en reddeloosheid na die trieste gebeurtenis. Maar er staan ook liedjes over heel andere dingen op, hoor. Eentje gaat over liefde en een ander nummer gaat over mijn neiging om dingen in brand te steken.

Toevallig recent niet in de Noorderkempen rondgehangen?

Vanneste: Neenee, dat was ik niet. (Lacht) Mijn theorie is trouwens dat er in elke mens een pyromaan zit.

Wat is het aandeel van producer Mario Goossens in deze plaat?

Vanneste: Het is redelijk groot, eigenlijk. We hebben hem al vrij vroeg bij de plaat betrokken. Hij heeft bijvoorbeeld de preproductie gedaan en heeft meegeholpen om uit veertig demo’s de goede songs te kiezen. Hij heeft ook zijn zeg gehad over de structuur van de nummers, al heb ik af en toe tegen zijn advies in tóch mijn wil doorgedrukt: zo koppig ben ik wel. (Lacht)

Jullie zijn de plaat gaan mixen in Seattle. Klinkt leuk, maar is de plaat er beter van geworden?

Vanneste: Zeker wel. De gast die de plaat gemixt heeft,

Matt Bayles, heeft ook gewerkt met Pearl Jam, Soundgarden, Deftones, Mastodon, Isis – noem mor ip. Maar natuurlijk was het ook gewoon leuk om met de hele groep naar Seattle te gaan voor een rock-‘n-rollvakantie.

Verhalen graag!

Vanneste: Mijn moeder zit hier wel naast mij in de auto, hé. En trouwens, de afspraak met de andere jongens is: what happened in Seattle, stays in Seattle. Het enige wat ik je kan vertellen, is dat we nogal wat toeren hebben moeten uithalen om aan bier te geraken, want voor je 21e mag je daar eigenlijk niet drinken.

Bedankt voor de vooruitblik. En de groeten aan de mémé!

ALL IS CHAOS

Verwacht op 7/3 bij Keremos.

(V.B.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content