STAR ACADEMY

Met Emma Watson, Ezra Miller en Logan Lerman heeft de tienerfilm ‘The Perks of Being a Wallflower’ enkele van de grootste beloftes uit Hollywood op de affiche staan. Maar zij zijn niet de enige jonkies die staan te trappelen om Brad en Angelina van de troon te stoten. Zes namen waar u nog veel meer van zult horen.

EZRA MILLER (20)

Geboren 30 september 1992 in Wyckoff, New Jersey, Verenigde Staten

Doorbraak Miller debuteerde in het ijzige highschooldrama Afterschool (2008) als een verwarde puber die met zijn videocamera de zelfmoord vastlegt van de twee populairste meisjes uit zijn klas.

Voornaamste wapenfeit Miller was het duivelse kind in We Need to Talk about Kevin (2011), een uppercut van een familietragedie geregisseerd door de Schotse Lynne Ramsay.

Eerstvolgende films The Perks of Being a Wallflower en de Flaubert-adaptatie Madame Bovary, met collega rijzende ster Mia Wasikowska in de titelrol.

In de voetsporen van Miller noemt zichzelf ‘queer but not gay’, werd al eens opgepakt wegens marihuanabezit en lijkt zich te specialiseren in outsiderrollen met een hoek af. Met zijn androgyne looks en rebelse imago lijkt hij dus een valabel jong alternatief voor Johnny Depp.

EMMA WATSON (22)

Geboren 15 april 1990 in Parijs, Frankrijk

Doorbraak De Britse, die opgroeide in Oxfordshire, mocht in 2001 voor het eerst richting tovenaarsschool Hogwarths trekken als Hermione Granger in de Harry Potter-franchise.

Voornaamste wapenfeit De acht hypersuccesvolle Harry Potter-films, plus een bijrolletje in de Marilyn Monroe-biopic My Week with Marilyn.

Eerstvolgende filmsThe Perks of Being a Wallflower, de celebrity-satire This is The End en Sofia Coppola’s nieuwste The Bling Ring, over tieners op het criminele pad.

In de voetsporen van Sinds Watson van Harry Potter is verlost, lijkt ze voorbestemd om tot Engelands nieuwste filmkoningin te worden gekroond. Buig nederig, Keira en co!

LOGAN LERMAN (20)

Geboren 19 januari 1992 in Los Angeles, Californië, Verenigde Staten

Doorbraak In 2000 maakte het engelachtige kindsterretje zijn filmdebuut als het jongste zoontje van Mel Gibson in Roland Emmerichs burgeroorlogsepos The Patriot.

Voornaamste wapenfeit Lerman mocht zich als tiener met de Griekse goden meten in het fantasy-avontuur Percy Jackson & The Olympians (2010). Verder hanteerde hij ook de degen van de adolescente d’Artagnan in de update van The Three Musketeers (2011).

Eerstvolgende filmsThe Perks of Being a Wallflower, het relatiedrama Stuck in Love, de Percy Jackson-sequel Sea of Monsters én Darren Aronofsky’s Bijbelepos Noah.

In de voetsporen van Lerman werd in Beverly Hills geboren en lijkt dus voorbestemd voor Hollywoodfaam. Zijn snoetje siert alvast miljoenen meisjeskamers, al noemt hij zelf Stanley Kubrick en David Fincher zijn favoriete regisseurs. Een Brad Pitt in de dop?

CHLOË GRACE MORETZ (15)

Geboren 10 februari 1997 in Atlanta, Georgia, Verenigde Staten

Doorbraak Na bijrolletjes in tv-series, B-films en de romantische komedie (500) Days of Summer ramde Moretz zich de mainstream in als Hit Girl, de twaalfjarige killer uit de superheldensatire Kick Ass. Deze zomer zet ze opnieuw haar cape op in de sequel Kick-Ass 2.

Voornaamste wapenfeit Qua wapenfeit kon Moretz’ rol als minderjarig moordwijf in Kick-Ass tellen, al was ze ook te zien in het pubervampierdrama Let me In (2010), in Martin Scorseses filmfabel Hugo (2011) en in Tim Burtons gotische komedie Dark Shadows (2011).

Eerstvolgende films Moretz mag haar telekinetische kunsten showen in de remake van Brian De Palma’s huiverklassieker Carrie, in een regie dit keer van Kimberly ‘Boys don’t Cry’ Peirce.

In de voetsporen van Momenteel staat Moretz op één als Hollywood een frêle lolita nodig heeft die flink van zich kan afbijten, desnoods letterlijk. Nu nog een groeispurt op de juiste plaatsen en een bekende beau aan de haak slaan en Angelina Jolie mag zich zorgen beginnen maken.

DAKOTA FANNING (18)

Geboren 23 februari 1994 in Conyers, Georgia, Verenigde Staten

Doorbraak Fanning draafde vanaf haar vijfde op in de series ER, Ally McBeal en CSI en was in 2001 naast Sean Penn en Michelle Pfeiffer te zien in de emodraak I Am Sam.

Voornaamste wapenfeit Het oudere zusje van Elle Fanning mocht aan de hand van filmpa Tom Cruise aan aliens proberen te ontsnappen in Steven Spielbergs War of the Worlds (2005). Recent was ze ook te zien als vampier in de laatste twee Twilight-films.

Eerstvolgende films Het tienerdrama Very Good Girls, de Victoriaanse Euphemia Gray-biopic Effie en Night Moves, de nieuwe van Kelly ‘Meek’s Cutoff’ Reichardt.

In de voetsporen van Fanning, die evolueerde van vroegrijpe puber tot getroebleerde adolescente, lijkt ideaal als blond All American Girl next door. Reese Whiterspoon 2.0?

HAILEE STEINFELD (16)

Geboren 11 december 1996 in Los Angeles, Californië, Verenigde Staten

Doorbraak In de westernremake True Grit (2011) van de broertjes Coen trekt Steinfeld samen met Jeff Bridges op wraakmissie door de prairie. Haar filmdebuut is meteen goed voor een Oscarnominatie.

Voornaamste wapenfeiten Naast True Grit heeft Steinfeld voorlopig nog een maagdelijk CV, al komt daar straks – met 7 films in productie – radicaal verandering in.

Eerstvolgende films Steinfeld zal naast Keira Knightley te zien zijn in het muzikale drama Can a Song Save Your Life?, naast Guy Pearce en Nick Nolte in de Alice Munro-adaptatie Hateship, Friendship en als Juliet in de Shakespeare-verfilming Romeo & Juliet. Eind dit jaar duikt ze ook op in Ender’s Game, het nu al gehypete sciencefictionavontuur met Harrison Ford, Ben Kingsley en collega-tienersterren Asa Butterfield en Abigail Breslin.

In de voetsporen van Blockbusters, kostuumfilms of independentdrama’s: Steinfeld is duidelijk van vele markten thuis. Jeff Bridges noemde haar ooit de tienerversie van Nicole Kidman en wie zijn wij om ‘The Dude’ tegen te spreken?

DOOR DAVE MESTDACH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content