STADION

Néé, AAD DE MOS presenteert STADION niet, 'maar vanaf september zit hij wel altijd in ons zondagavondpanel'.

Vrijdag 26/7, 22.50; zaterdag 27/7, 22.50; zondag 28/7, 23.15 – vtm

De zomer is nog maar halfweg, maar voor de ploeg van Stadion, het vtm-magazine met samenvattingen van alle wedstrijden, zit de vakantie er al op: dit weekend begint het nieuwe seizoen van de Jupiler League.

Betekent een nieuw seizoen ook tal van nieuwigheden voor het voetbalmagazine Stadion?

PETER DENRUYTER (CHEF SPORT VTM-NIEUWS): We gaan verder op ons elan, met de bekende formule van samenvattingen en reacties. Elke vrijdag maken we nu ook tijd voor een interview met een key player die zich in de schijnwerper heeft gespeeld. Zo kunnen we ook aandacht hebben voor de Rode Duivels, voor wie een belangrijk seizoen begint, waarin zij zich hopelijk zullen plaatsen voor het WK voetbal in Brazilië. Vanaf 1 september komen we ook met een Stadion Extra op zondag, met langere samenvattingen, analyses en discussies met ons panel, waarin steeds de immer scherpe Aad de Mos zetelt, vanuit de studio of vanuit een stadion.

Wat verwachten jullie van deze competitie?

DENRUYTER: Dat is momenteel nog koffiedik kijken – de transfermarkt is nog volop in beweging. Zoals het er nu naar uitziet zullen de grote clubs, Anderlecht, Club Brugge, Standard en Genk, behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Het is ook afwachten of de verrassing van vorig jaar, Zulte-Waregem, zal kunnen bevestigen, en of zich dit jaar opnieuw zo’n verrassing aandient.

AA Gent heeft een splinternieuw stadion. Opent dat ook mogelijkheden voor tv-makers?

DENRUYTER: Het is voorzien van al het nodige om als tv-verslaggever je werk te kunnen doen, dus we kijken er zeker naar uit om daar aan de slag te gaan. Van het ook recent vernieuwde stadion van Sint-Truiden weten we dat het fijn werken is in zo’n omgeving. Hopelijk inspireren die voorbeelden de andere clubs en bouwpromotoren om mee de stap naar de 21e eeuw te zetten.

Nieuwe stadions, Belgische spelers die het mooie weer maken in buitenlandse competities. Kan in het zog daarvan een momentum ontstaan voor de Belgische competitie?

DENRUYTER: Volgens mij is dat al volop bezig. Vergeet niet dat toppers als Vincent Kompany en Marouane Fellaini gegroeid zijn vanuit onze Belgische competitie. En als ik zie welk talent er staat te popelen bij de jeugdafdelingen van Anderlecht, Brugge en Standard, dan ben ik ervan overtuigd dat we nog voor heel wat mooie competitiejaren staan.

Het voetbalcontract loopt nog tot 2014, maar als ik je zo hoor, zouden jullie dat graag langer houden?

DENRUYTER: Wat mij persoonlijk betreft: absoluut. Maar het voetbalcontract hangt van zoveel factoren af, verder denken dan 2014 is in een glazen bol kijken. Veel zal afhangen wat de Pro League tegen dan zal aanbieden en welke spelers zich zullen aandienen op het vlak van betaaltelevisie. Kijk maar naar Nederland, waar Fox International van Rupert Murdoch de rechten voor de Eredivisie heeft gekocht. Wat wij nu vooral moeten doen, is de kijker en de supporter bewijzen dat vtm en voetbal perfect samengaan.

HANS VAN GOETHEM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content