Liefst drie schurken hebben het dit keer op de spinneman gemunt. Hun signalement.

(D.M.)

Eddie Brock

Alter ego Venom, een mix van burgerlijke nijd en buitenaardse oerkracht die met zijn zwarte pak en spinachtige verschijning verdacht veel op zijn rood-blauwe nemesis Spider-Man lijkt.

Personage Opportunistische freelancefotograaf bij The Daily Bugle – de krant waar Peter Parker ook voor werkt. Niet alleen op de redactie tracht hij de job in te pikken die Peter toekomt; hij wil hem ook als superheld beconcurreren. Zeker nadat Spidey zijn vriendinnetje heeft gekust en hij ontdekt heeft hoe lekker het voelt om op wolkenkrabbers te klauteren en over superkrachten te beschikken, ook al zijn die in zijn geval van het destructieve soort.

Acteur Topher Grace (28), vooral bekend als Eric Forman uit de sitcom That Seventies Show (die hij speciaal voor deze film verliet) en zijn bizarre voornaam (showbizzlingo voor Christopher).

Flint Marko

Alter ego The Sandman, een monster dat opgetrokken is uit geïoniseerd zand, zijn vuisten letterlijk als sloophamers gebruikt in Manhattan en aldus een geheel eigen interpretatie geeft aan de Bijbelse zin ‘Dust to dust’.

Personage Flint Marko is de tragische snoodaard die Peters oom per abuis neerknalde in de eerste Spider-Man-film. Hij is uit de gevangenis ontsnapt en tracht met zijn verleden in het reine te komen, maar het fatum en een zandhoop staan hem daarbij in de weg. Voeg daar nog een spinnenrag spuwende superheld aan toe die een rekening met hem te vereffenen heeft en je beseft dat Marko niet veel tijd heeft om zandkasteeltjes te bouwen.

Acteur Thomas Haden Church (47), bekend als de bonkige bon vivant die gretig van de pernot en de vrouwen snoepte in de wijnovergoten midlifecrisiskomedie Sideways.

Harry Osborn

Alter ego Goblin 2, de door de lucht skatende wraakengel die Spidey sinds het einde van aflevering één verantwoordelijk acht voor de dood van zijn vader, de megalomane zakenman en superschurk The Green Goblin.

Personage ‘Zo vader, zo zoon’, wil het gezegde. Al had Peter Parker nooit durven dromen dat dat ook voor zijn beste vriend Harry Osborn gold. Sinds die weet dat Peter buiten de schooluren als Spider-Man door het leven gaat en onder die hoedanigheid een cruciale rol speelde bij de dood van zijn vader staan de twee elkaar naar het leven, wat in deze episode tot harde confrontaties leidt.

Acteur James Franco (29), vijf jaar geleden nog aangekondigd als de nieuwe James Dean; sindsdien vooral grossierend in ruim gebudgetteerde flops als The Great Raid, Tristan and Isolde én Flyboys. (D.M.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content