Facebook heeft geen geheimen meer voor actrice/presentatrice Sofie Van Moll – houd uw vakantiefoto’s alvast in het oog. En ja, ze weet dat ze zelf ook naakt online te vinden is.

Is er een elektronisch snufje waarvan je hoopt dat iemand er in ‘De Bedenkers’ mee langskomt?

Een omgekeerd kookboek zou ik fantastisch vinden. Ik ben geen keukenprinses en soms staat mijn ijskast vol producten waarmee ik niets kan aanvangen. Een softwareprogramma waarin ik al die ingrediënten kan ingeven, zou handig zijn. Een druk op ‘enter’ et voilà: recepten!

Dat is niet eens zo’n slecht idee. Ik zou het zelfs durven in te sturen.

(Lacht) Denk je?

Iets anders: hoe zit het met jouw surfgedrag?

Ik merk dat ik de laatste tijd vooral op Facebook zit. Ik heb de boot lang afgehouden, maar intussen ben ik er een beetje verslaafd aan. Wat ik het leukst vind, is dat je er vrienden fijne, kleine berichtjes op kan toesturen. Vroeger heb ik vaak met een groep mensen samengewoond en dan hingen we Post-its aan de badkamerspiegel om elkaar bijvoorbeeld succes toe te wensen voor een auditie. Nu doe ik dat op Facebook.

Ik betrap er mezelf soms op dat ik op Facebook schaamteloos naar vakantiekiekjes van mensen die ik totaal niet ken, zit te kijken.

(Lacht) Dat doe ik ook! Vraag me niet waarom, maar ik vind niet dat we ons daarvoor moet generen. Als mensen niet willen dat ik die foto’s zie, moeten ze die maar niet op Facebook zetten.

En heb je er op geklikt?

Ja, natuurlijk. Denk je tegenwoordig niet langer over een naaktscène na? Vroeger flitsten die voorbij op tv, nu staan ze voor altijd online en kun je blijven rewinden, freeze framen, inzoomen,…

Ja, het is al goed! Het antwoord is trouwens neen. Dat die scènes op het internet belanden, kun je sowieso weinig aan doen. Ik kan er dan ook geen rekening mee houden in mijn keuzes als actrice.

Ten slotte: lagen er elektronische speeltjes onder jouw kerstboom?

Nee, maar ik heb mijn lief wel een videospelletje cadeau gedaan. Vraag me nu maar niet welk, want ik heb het niet zelf gekozen (lacht). Ik speel sowieso nooit mee en Jenne ( Decleir, haar lief; nvdr) zet zijn gameconsole altijd af, wanneer ik thuis kom. Let wel: met vriendinnen durf ik af en toe Buzz! Quiz TV ( een quizspelletje voor PS3; nvdr) te spelen. Maar dat komt omdat ik een quizbeest ben, niet omdat ik van gamen houd.

Nog tot 19 januari presenteert Sofie Van Moll elke maandag ‘De Bedenkers’ op één. Op zaterdag 7 februari start op diezelfde zender ‘ Hartelijke groeten aan iedereen’, waarin ze een Gouden Plaat de ruimte zal insturen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content