Oriënteer je als consument maar eens in het snel evoluerende landschap van intelligente draagbare telefoons. Hier alvast vier unieke toestellen in allerlei maten en gewichten.

LG – OPTIMUS 2X SPEED

Met de Optimus 2X introduceerde elektronicareus LG begin vorig maand ’s werelds allereerste superphone met dual-coreprocessor. Het toestel kwam tot stand dankzij een samenwerking met de bekende componentenproducent NVIDIA, die de Tegra 2-chipset ontwikkelde. Ondanks een kloksnelheid van tweemaal 1 GHz blijft het stroomverbruik van het apparaat binnen de perken. De Optimus 2X draait op Android 2.2 (Froyo), maar u kunt weldra upgraden naar het krachtiger 2.3 (Gingerbread). Een hdmi-uitgang zorgt ervoor dat video’s, foto’s en games in HD (1080p) op een tv-scherm vertoond kunnen worden. Zélf beelden schieten in hoge definitie is ook mogelijk dankzij de ingebouwde achtmegapixelscamera. Gemiddelde prijs: 480 euro.

NOKIA – E7

Rond deze periode ligt er een nieuwe zakelijke smartphone van Nokia in de winkel. Naast een aanraakscherm werd het apparaat ook van een uitschuifbaar Azertytoetsenbord voorzien. Met deze intelligente mobiele telefoon mikt men zowel op zakenmensen, zelfstandigen, studenten als mensen die houden van plezierreizen. Het toestel heeft verschillende handige features in de aanbieding voor wie vaak onderweg is of in het buitenland zit. We hebben het dan over directe toegang tot webmail en agenda (via Microsoft Mail for Exchange), het gratis gebruik van Ovi Maps (gps-kaarten van NAVTEQ die ook info over openbaar vervoer bevatten), de Michelingids en Lonely Planet. Een ingebouwde achtmegapixels-camera met dubbele ledflits en een intern flashgeheugen van 16 GB ronden de specificaties af. De adviesprijs bedraagt 599 euro.

SAMSUNG – GALAXY MINI S5570

Met deze minismartphone hoopt Samsung twee consumentengroepen te kunnen aanspreken. Enerzijds de trendy jongeren die hun eerste toestel aanschaffen, anderzijds gebruikers voor wie het allemaal iets minder uitgebreid en opvallend mag zijn. Het toestel draait op Android 2.2 (Froyo) en is standaard uitgerust met Google Maps en Google Latitude (zodat u steeds ziet op welke locatie uw vrienden zich bevinden). De Swype-techniek zorgt ervoor dat u sneller typt door met uw vinger op het aanraakscherm een lijn te trekken tussen de letters van een woord. Via de Social Hub worden alle sociaalnetwerkberichten en foto’s van onder andere Facebook, Twitter en Windows Live overzichtelijk gebundeld. Winkelprijs: ongeveer 199 euro.

APPLE – IPHONE 5

Wanneer de nieuwe iPhone van Apple exact verschijnt, is voorlopig nog niet geweten. De vermoedelijke releasedatum ligt volgens verschillende bronnen ergens rond eind juni 2011. Even wereldschokkend als de eerste editie, die in 2007 mee de hele smartphonerage op gang heeft getrokken, worden de specificaties van de iPhone 5 wellicht niet. Naar verluidt zal het nieuwe toestel uitgerust zijn met een groter beeldscherm dat zich ergens in de buurt van 4″ bevindt. Computerspecialisten ontdekten vorige maand dat de 4.3 update van het Apple iOS-besturingssysteem ondersteuning voorziet voor een dual-core A5 processor, waarmee de iPhone 5 waarschijnlijk zal worden uitgerust. Alles wijst erop dat Apple hiermee een superphone in de maak heeft. De prijs is nog onbekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content