Het Britse TotalFilm koos de tien meest houterige acteerprestaties uit de filmgeschiedenis.

1. De cast van ‘Star Wars: Attack of the Clones’

De acteerprestaties in alle Star Wars-prequels zijn om te huilen, maar vooral in de tweede bakken Ewan McGregor en co er weinig van, volgens TotalFilm.

2. De cast van ‘The Happening’

Nog een film waarvan alle acteurs – Mark Wahlberg, Zooey Deschanel… – het bekijken niet waard zijn, de thriller van M. Night Shyamalan over een reeks zelfmoorden in New York.

3. Vin Diesel

Net zoals Keanu Reeves – zie plaats 8 – een acteur die meteen voor zijn hele carrière wordt genomineerd. Tijd om het op te geven, Diesel!

4. Saffron Burrows

Het voormalige fotomodel speelt in Deep Blue Sea een wetenschapster die experimenteert met haaienhersenen en per ongeluk een groter ras haaien creëert. Oké, afgaand op de korte inhoud zal Burrows niet echt geweldig materiaal gehad hebben om mee te werken.

5. Ben Affleck

Een lijstje als dit is niet volledig zonder Ben Affleck, en hij verdient zijn nominatie aan Bounce, een romantisch drama uit 2000.

6. Halle Berry

Voor haar hoofdrol als katvrouw in Catwoman, de film waardoor iedereen vergat dat ze een jaar voordien een Oscar had gekregen.

7. Lucy Liu, Cameron Diaz en Drew Barrymore

Oftewel de drie hoofdrolspeelsters uit Charlie’s Angels: Full Throttle, de gruwelijke sequel op de al even gruwelijke film naar de tv-serie uit de jaren 70.

8. Keanu Reeves

In het geval van de heer Reeves is de keuze qua houterige acteerprestaties natuurlijk uitgebreid, en dus gaf TotalFilm hem een plaatsje voor Dangerous Liaisons, Dracula, Speed én The Matrix.

9. Orlando Bloom

Neen, niet als Legolas in The Lord of The Rings, maar als de mislukte schoenontwerper Drew Baylor in Elizabethtown van Cameron Crowe.

10. Sophia Coppola

De ‘dochter van’ maakte zich onsterfelijk belachelijk in The Godfather Part III van haar vader Francis Ford Coppola en focuste daarna wijselijk op haar carrière als regisseur.

Bekijk fragmenten van deze films op FOCUSKNACK .BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content