1* Lemmy van Mötörhead eist van organisatoren van festivals waar hij gaat spelen dat er in de kleedkamer een assortiment Kinder Surprise klaarligt. De oude rocker verzamelt immers de speelgoedjes die je daarin kunt vinden. Wie had dat gedacht? De hand van Lemmy is na decennialang drankmisbruik blijkbaar nog altijd vast genoeg om die verdomde plastic dingetjes in elkaar te krijgen!

2* Een rechter in Los Angeles heeft David Hasselhoff verboden om nog op bezoek te gaan bij zijn kinderen, nadat er op het internet een filmpje was opgedoken van de acteur terwijl hij stomdronken op de grond ligt. Precies alsof dat de meest gênante beelden zijn uit de carrière van Hasselhoff.

3* Tommy Lee heeft Griekenland gekocht. Of toch het Griekenland in The World Project, een speciaal aangelegde eilandengroep in Dubai die een weerspiegeling van de wereld vormt. Hij wil er zijn vakanties doorbrengen samen met zijn ex-vrouw Pamela Anderson en hun kinderen. De rocker koos voor Griekenland omdat zijn roots daar liggen; ja, we moeten eerlijk toegeven dat we bij de woorden Tommy Lee, Pamela Anderson en Griekenland toch een andere associatie maakten.

4* Van nonkel Bob naar nonkel Van Grauwel: Bob Dylan heeft de klasgenootjes van zijn kleinzoon de schrik van hun leven bezorgd, toen hij een paar songs ging spelen in de school. De directeur kreeg een hoop telefoontje van ouders die zeiden dat hun kroost naar huis was gekomen met verhalen over ‘een vreemde man’ die ‘griezelige liedjes’ had gezongen.

5* De organisatoren van het Glastonburyfestival hebben een originele manier gevonden om het milieu te ontzien: iedereen die een ticket koopt, krijgt er gratis een wc-rol bij, gemaakt van gerecycleerd papier. Al is de methode van Rock Werchter natuurlijk nog net iets efficiënter: daar zijn de wc’s gewoon zo vies dat je alles drie dagen ophoudt.

6* Spencer Tunick, de kunstenaar die in 2005 Brugge in zijn blootje zette, heeft weer toegeslagen. In Mexico City gingen maar liefst 18.000 mensen uit de kleren, waarmee Tunick zijn vorige record meer dan verdubbelde. Laten we hopen dat niemand op het idee is gekomen om een Mexican wave in te zetten.

7* Er zijn plannen om een sequel te maken op Wall Street, de klassieker van Oliver Stone. In de nieuwe film zou Gordon ‘Greed is Good’ Gekko moeten opboksen tegen de gevaarlijkste vijand die hij in zijn carrière al tegenkwam: Johan Vande Lanotte en zijn graaitaks.

8* ‘I don’t want to see a ghost / It’s the sight that I fear most / I’d rather have a piece of toast / Watch the evening news’. Dit stukje uit Life van Des’ree is door de luisteraars van BBC Radio – Heyah mama di heyo nog aan toe! – verkozen tot slechtste lyric aller tijden.

9* Madonna lanceert in het najaar Big Shot, een website waar would-be acteurs, zangers en andere entertainers zichzelf kunnen voorstellen in een kort filmpje. De bezoekers moeten dan hun favoriet uitkiezen en de winnaars krijgen een auditie in het kantoor van Madge herself. Mochten wij Salvatore Acquaviva zijn, we hadden ons al ingeschreven.

10* En om mee te eindigen nog deze hoopgevende quote van Billy Joel: ‘Ik kan mezelf niet meer motiveren om popsongs te schrijven.’ Hoera!

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content