1* ‘Hoe onzekerder ik me voel, hoe hoger mijn haar moet zijn’, verklaart Amy Winehouse haar steeds indrukwekkende frisuur. De zangeres/drankorgel kreeg overigens net ook nog de goede raad van Simon Le Bon (Duran Duran) om toch maar van de drugs af te blijven. Zolang hij zich maar onthoudt van haarmodetips.

2* De nakende Hollywoodstaking zou wel eens grotere gevolgen kunnen hebben dan eerst gedacht. Niet alleen zouden populaire series als Grey’s Anatomy en Desperate Housewives zonder afleveringen komen te zitten, ook het tweede deel van The Da Vinci Code komt in het gedrang. Of hoe elke wolk een gouden randje heeft.

3* Lynne Spears – jawel, moeder van – is een opvoedboek aan het schrijven: ‘Pop Culture Mom: A Real Story of Fame and Family in a Tabloid World’. Afgaand op de huidige relatie tussen Britney en haar mama zal het vol handige ‘hoe-het-vooral-niet-moet’-tips staan.

4* Ondanks de zelf te bepalen aankoopprijs – die ook 0,0 euro mag bedragen – als je de nieuwe Radiohead van de officiële site haalt, hebben er toch al ongeveer 500.000 mensen de plaat illegaal gedownload. De gevraagde registratie zou een te hoge drempel zijn. Hail to the thief!

5* Liam Gallagher ziet geesten, en wel die van John Lennon. De dode Beatle zou aan hem verschenen zijn in het huis van een vriend. Liam slaapt nu zelfs met de lichten aan, al zou wat nachtelijke inspiratie van Lennon hem misschien eindelijk nog eens aan een goede cd kunnen helpen.

6* Morrissey heeft voorprogramma Kristeen Young na 170 optredens vriendelijk verzocht te vertrekken. Hij kon niet lachen met haar on stage-opmerking over zijn vermeende andere orale capaciteiten. Zelf noemde Young haar woorden ‘misschien iets te alledaags’. Voor Morrissey waren ze misschien iets too near the bone.

7* Kurt Cobain, vorig jaar nog op nummer één in de lijst van best verdienende dode beroemdheden, is uit die lijst verdwenen. Elvis Presley bezet nu weer de eerste plaats. Maar misschien brengt de nieuwe dvd van Nirvana’s befaamde MTV Unplugged-concert (met ook de destijds niet uitgezonden nummers Oh Me en Something in the Way erop) daar weer verandering in.

8* ‘Marihuana is geen drug, dat is een blaadje’, aldus Arnold Schwarzenegger in GQ over zijn joint in de seventiesdocu Pumping Iron. Dat hij in hetzelfde interview Tony Blair tot een van de grootste leiders in de geschiedenis uitriep, laat vermoeden dat Arnie naast dikke sigaren op zijn tijd ook nog een reefer lust.

9* Mick Hucknall heeft aangekondigd dat Simply Red er in 2009 mee ophoudt, want ’25 jaar is genoeg voor iedereen’. Voor ons was het na vijf jaar al meer dan welletjes, Mick.

10* De musical ‘Kuifje-De Zonnetempel’ in Antwerpen lijkt wel vervloekt. Bij de première al werden de toeschouwers na de eerste helft huiswaarts gestuurd wegens technische problemen en ook bij de volgende voorstellingen verliep niet alles vlekkeloos. Misschien wil het universum de organisatoren iets vertellen.

(B.D.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content