1* ‘Ik voel me veilig in het wit, omdat ik diep vanbinnen een engel ben.’ Het antwoord van P. Diddy op de vraag waarom hij zo vaak in een wit kostuum gekleed gaat. Diep vanbinnen is hij ook een bescheiden man.

2* John Travolta wil de Spice Girls wat hulp verlenen tijdens hun nakende wereldtournee. De acteur heeft aangeboden om de zangeressen persoonlijk over te vliegen van Amerika naar Europa, mét zijn eigen Boeing 707. Het zijn dus niet alleen de gewone Amerikanen die Victoria Beckham zo snel mogelijk uit hun land willen.

3* De Venezolaanse president Hugo Chavez stort zich op de muziek: hij heeft een cd uitgebracht waarop hij traditionele Venezolaanse folksongs ten gehore brengt. De plaat is gratis te krijgen in Venezuela. Wij wachten ondertussen vol ongeduld op ‘Yves Leterme zingt volksliederen’.

4* De luisteraars van de Britse radiozender BBC6 hebben’ Ebony and Ivory’ van Stevie Wonder en Paul McCartney uitgeroepen tot slechtste duet aller tijden. De telefoon huilt mee van Danny Fabry en Silvy Melody werd schandelijk over het hoofd gezien.

5* Michael Jackson zal te zien zijn in een Britse talentenjacht op tv. De popster wordt de mentor van enkele kandidaten. Hé, wij wisten niet dat er een Britse versie van De Kinderacademie bestond?

6* Phil Campbell, de gitarist van hardrockband Mötörhead, is een grote fan van ‘Neighbours’. Na een optreden in Australië bracht de muzikant een bezoekje aan de set, waar hij volgens een getuige ‘bevend van opwinding’ aan de acteurs vertelde dat zijn moeder alle afleverin- gen opneemt als hij op tournee is. Lemmy die Kinder-eitjes in elkaar knutselt en Phil die naar Neighbours zit te kijken, het is toch niet meteen wat we ons hadden voorgesteld bij het leven op de Mötörheadtourbus.

7* Er komt een nieuwe Terminatorfilm aan: volgend jaar zouden de opnames van Terminator Salvation moeten beginnen. De rol van Arnold Schwarzenegger – die door zijn politieke bezigheden niet vrij is – wordt wellicht ingenomen door Vin Diesel. Van een halve naar een hele robot dus.

8* ‘Pete Doherty heeft geen enkel talent. Hij telt niet mee. Hij doet nog steeds alsof hij een ‘angry young man’ is, maar hij is verdorie al 30!’ Aldus Francis Rossi van Status Quo. En als de zanger van Status Quo je niet meer geloofwaardig vindt, dan heb je pas echt een probleem.

9* Charlie Sheen gaat trouwen, en hij is zo in de ban van zijn nieuwe verloofde dat hij voor haar al zijn tatoeages – dertien in totaal – zal laten verwijderen. Eén van die tatoeages is een tekening op zijn hart met daarop de tekst ‘Back in 15 Minutes’, volgens Sheen een verwijzing naar zijn bindingsangst. Al kan het natuurlijk ook het laatste geweest zijn wat zijn verstand hem toeriep, vooraleer te verdwijnen.

10* Tot slot: enkele wetenschappers hebben een nieuwe biologisch afbreekbare kunststof uitgevonden, die zo sterk is als staal en tegelijk zo dun als papier. Een naam hebben de uitvinders nog niet. Als we een suggestie mogen doen: Dioniet?

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content