1* Amy Winehouse heeft vorige week de rest van haar concerten in 2007 afgelast. Dit in tegenstelling tot haar concerten eerder dit jaar, die pas halverwege werden afgelast.

2* Volgens Jermaine Jackson komt er volgend jaar een reünie van de Jackson 5, en ook Michael Jackson zal meedoen. Een blanke zanger met een volledig zwarte begeleidingsgroep, zou dat eigenlijk nog politiek correct zijn?

3* De Spice Girls willen de Jumbo Jet die ze zullen gebruiken tijdens hun wereldtournee een naam geven. Fans van de groep kunnen op de website kiezen tussen Spice One, Girl Power en Spice Girl. Onze suggestie – Bimbo Jet – werd helaas niet weerhouden.

4* Ondanks de reünie komt er geen vervolg op ‘Spiceworld’, de beruchte film van de Spice Girls uit 1997. Volgens Mel B waren de opnames immers ‘zo leuk, dat we die ervaring nooit zouden kunnen evenaren’. Vrij vertaald: ‘We doen de tournee alleen maar voor het geld, of wat had je gedacht? We kunnen elkaars gezicht écht niet meer zien.’

5* Ons ’terror alert’ is zonet verhoogd: de mannen van Extreme, bekend van de ballad More Than Words, komen weer samen. Volgend jaar nemen ze een nieuwe plaat op en gaan ze op tournee. Volgens frontman Nuno Bettencourt is de beslissing ingegeven door het feit dat ‘mensen over de hele wereld weer vragen naar echte rock’. En híj voelde zich dan aangesproken?

6* Madonna krijgt kritiek van een Britse dierenrechtenorganisatie. De zangeres heeft onlangs voor de Britse Vogue een fotoshoot gedaan samen met haar man Guy Ritchie en hun huisdier, een schaap, en dat laatste was voor de gelegenheid in verschillende kleuren geverfd. De organisatie spreekt van dierenmishandeling. En wéér niemand die het opneemt voor die arme Ritchie.

7* Dustin Hoffman heeft het geheim onthuld van zijn eeuwig jonge uiterlijk: hij heeft nog altijd acné. ‘Ik moet er al jaren medicijnen voor nemen’, vertelde hij in een interview. ‘Maar het geeft niet, want door die acné krijg ik veel minder rimpels en blijft mijn haar even dik als vroeger.’ De kans is dus groot dat volgend voorjaar in LA iederéén acné heeft.

8* Pete Doherty heeft alle alcohol en drugs op de tourbus van Babyshambles verboden, zodat hij niet meer in de verleiding kan komen. Dat lijkt toch iets te eenvoudig voor iemand die vijf afkickprogramma’s heeft uitgezeten en nog altijd niet van de ‘bad stuff’ kan blijven.

9* Kylie Minogue brengt binnenkort een eigen collectie bedartikelen op de markt, met kussens, dekbedden en overtrekken. Aha, vandaar dat haar laatste cd soms zo slaapverwekkend is! Zou dat geen koppelverkoop zijn?

10* Tot slot: voor haar jaarlijkse Kerstparade trekt VTM ditmaal naar Ieper. Op 26 december houden alle sterren van de zender een optocht door de straten van de stad, en na afloop wordt er een groot muzikaal feest georganiseerd. Top of the bill wordt Bart De Wever, die er exclusief zijn nieuwe carnavalshit ‘Yves, waar is mijn dikke vis?’ voorstelt.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content