1 ‘Het is iets wat ik aan het verwerken ben en voortdurend herbeleef’, zo omschreef Tom Cruise onlangs de geboorte van zijn dochtertje Suri. Waarmee hij vreemd genoeg ook onze gevoelens bij de gebeurtenis en alle media-aandacht errond samenvat.

2 Celine Dion houdt het over twee jaar voor bekeken in Las Vegas. Ze wordt er vervangen door Cher, die onlangs haar Farewell Tour afrondde. Met wat kleine plastische ingrepen zal het publiek niets merken van de wissel.

3 David Hasselhoff zakt deze winter naar Londen af om in het New Wimbledon Theatre mee te spelen in Peter Pan. Hasselhoff zal de rol van Kapitein Haak vertolken. Opmerkelijk: de nieuwe productie is een pantomime. Al had het natuurlijk nog erger gekund: stel u voor dat het een musical was geweest.

4 Bob Dylan is vorige week van start gegaan als radiopresentator. Op de Amerikaanse satellietzender XM presenteerde hij voor het eerst Theme Time Radio Hour, waarin hij songs kiest rond een bepaald thema. In de eerste uitzending draaide alles rond ‘het weer’. Jawel, het weer.

5 Ook Nederland behoort nu tot de As van het Kwaad: Within Temptation wil met de volgende plaat de Verenigde Staten veroveren.

6 Volgens The Sun heeft Keith Richards een hersenoperatie nodig gehad nadat hij uit een palmboom was gevallen. De Rolling Stone had aan zijn val een kleine hersenbloeding overgehouden, en daarom moesten chirurgen bloed uit zijn hoofd wegpompen. Het was meteen de eerste keer dat Richards een naald in zijn lijf kreeg om iets weg te halen.

7 Net toen we dachten dat Hollywood niet lager kon vallen: 20th Century Fox heeft het licht op groen gezet voor een remake van Revenge of the Nerds, de film uit 1984 die door dwalende geesten ook wel eens als ‘een komedie’ wordt omschreven.

8 Eddie Murphy heeft dan weer toegezegd voor Beverly Hills Cop IV . Wedden dat – kwestie van het jongere publiek aan te spreken – Crazy Frog een bijrolletje krijgt?

9 50 Cent heeft zwaar uitgehaald naar Oprah Winfrey, omdat hij vindt dat zij te weinig rappers uitnodigt in haar talkshow. Het gaat qua street credibility toch snel achteruit in de Amerikaanse hiphopwereld.

10 Tot slot: studenten die dit jaar of vorig jaar een thesis schrijven/geschreven hebben over popmuziek, maken kans op 500 euro. Poppunt reikt immers voor de eerste keer de popthesisprijs uit, een prijs voor de beste eindverhandeling over ‘all things pop’. Alle info op www.poppunt.be.

Door Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content