1 Uit onderzoek van de universiteit van de Britse stad Bath blijkt dat Barbie niet langer cool is. Sommige jonge kinderen zouden de pop zelfs zo haten dat ze haar martelen of onthoofden. Wellicht is er een verband met de steile opgang van Paris Hilton.

2 Voormalig kindsterretje MacCauley Culkin (25) is gevraagd om mee te doen aan de Britse reality-serie Celebrity Big Brother. De makers hopen dat hij enkele sappige verhalen in petto heeft over Michael Jackson, met wie Culkin al jaren bevriend is. Tja, over zijn filmcarrière zal hij niet veel kunnen vertellen.

3 Na Paul McCartney, Elton John en Mick Jagger mag ook Tom Jones zich voortaan ‘sir’ laten noemen. De crooner werd vorige week door de Britse koningin tot ridder geslagen. De Queen hield haar slipje aan.

4 Naast een bataljon dansers en stylisten heeft Shakira op haar tournee ook een professor geschiedenis mee, die de zangeres – op 21 april in het Sportpaleis – moet inwijden in de historische achtergrond van de steden die ze aandoet. Way to go, Marc Reynebeau!

5 Patrick Swayze (53), de ‘acteur’ uit Dirty Dancing en Ghost, is druk bezig een hiphopsong op te nemen. Reactie van David Hasselhoff: ‘Allemaal goed, maar Duitsland is van mij!’

6 Steven Spielberg heeft het gerucht dat hij aan een remake van Mary Poppins zou werken fel tegengesproken. Hij slaagde er verrassend genoeg wel in het woord ‘supercallifragilisticexpialidocious’ te vermijden.

7 Meg White van The White Stripes gaat poseren voor de nieuwe kledinglijn van de Amerikaanse ontwerper Marc Jacobs, die eerder al met Sonic Youth en Stephen Malkmus werkte. Jacobs probeert momenteel koortsachtig alle combinaties met rood en wit uit.

8 ‘Als Limp Bizkit niet zo succesvol was geweest, dan had ik nu al een hele hoop films gemaakt.’ Aldus would-be regisseur Fred Durst. Blij dat die rotmuziek toch nog ergens goed voor was.

9 Ook Eva Herzigova heeft filmambities: het Tsjechische supermodel wil zelf een documentaire maken over haar leven. Herzigova werd wereldberoemd in 1990 als het – euhm – gezicht van de Wonderbra-campagne.

10 ‘I say you are The Lord, and I should know. I’ve followed a few.’De Monty Python-film Life of Brian is uitgeroepen tot de grappigste film aller tijden, door de kijkers van de Britse zender Channel 4. Of was het door de zender van de Britse Channel 4-kijkers? Ik ben het even kwijt.

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content