1 Britney Spears is van haar geloof gevallen. Ze is geen fan meer van de kabbala, zo laat ze in een brief op haar website weten. ‘Mijn baby is mijn nieuwe religie’, aldus de zangeres. Dat is toevallig: wij bidden óók voor dat kind.

2 DeAmerikaanse rapper DMX is gearresteerd toen zijn vliegtuig landde in Heathrow. De hiphopper had zich op zijn vlucht van New York naar Londen misdragen en weigerde onder meer om zijn veiligheidsgordel vast te gespen. De term ‘luchtzak’ krijgt meteen een nieuwe betekenis.

3 George Michael is weer in opspraak geraakt. De 42-jarige zanger zat te slapen achter het stuur van zijn auto terwijl hij voor het rode licht stond. De oorzaak is nog onduidelijk: de politie bewandelt momenteel de piste dat Michael naar een van zijn eigen cd’s aan het luisteren was.

4 Een dag zonder schandaal is een verloren dag voor Pete Doherty. En dus vond de zanger er tijdens een interview met MTV niets beters op dan een spuit met zijn eigen bloed op de cameralens te ledigen. Headline in The Sun: ‘Pete’s a bloody idiot.’

5 Johnny Depp geeft het makkelijkst handtekeningen, terwijl Cameron Diaz de grootste ‘pain in the ass’ is op dat vlak. Dat is althans de mening van vakblad Autograph Collector’s, dat voor de 14e keer een hitlijst van ‘celebrity signers’ opstelde. Wat betekent dat het tijdschrift in zijn bestaan al veertien keer iets te melden had dat vaagweg interessant was.

6 Volgens een Oostenrijks onderzoek stimuleren de liedjes van Robbie Williams de hersenen van jonge kinderen. Peuters die naar zijn songs luisterden, leerden veel sneller, aldus de wetenschappers. Zo konden ze bijvoorbeeld na een tijdje perfect het onderscheid maken tussen goede en slechte muziek.

7 De deelnemers van het nieuwe seizoen van Big Brother in Groot-Brittannië worden in de gaten gehouden door een konijn van zowat twee meter hoog dat vol zit met camera’s. Dit klinkt toch verdacht veel als een grap van de Trigger Happy-ploeg.

8 De VRT start eind deze zomer met Monumentenstrijd , een multimediaal programma waarin kijkers een project mogen kiezen dat aan een grondige renovatie toe is. De winnaar wordt volgend jaar op kosten van de openbare omroep opgefrist. Nog even volhouden, Jos Ghysen, help is on the way.

9 De VRT kijkt niet alleen naar het verleden, maar ook naar de toekomst. Van 29/5 tot 4/6 houdt de omroep een ‘mediaweek’, waarin de evoluties in het medialandschap onder de loep worden gehouden. Op www.mediamorgen.be kunt u de vorderingen volgen.

10 Koen Wauters verbindt zijn naam aan een grote uitvaartverzekeraar. Voor een reclamespotje heeft hij speciaal een nieuwe song opgenomen, Leef. Zwijg ware passender geweest.

Door Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content