1 Knight Rider , de populaire tv-serie uit de jaren tachtig waarin David Hasselhoff samen met zijn auto Kitt de misdaad bestreed, wordt verfilmd. Dat schrijft vakblad Variety. Hasselhoff zelf zal niet van de partij zijn, meteen het enige positieve wat we over dit bericht kunnen zeggen.

2 Nog meer ongewenste comebacks: Take That brengt een nieuw album uit. Begin juli duiken de vier overblijvende leden de studio in om aan de plaat te werken.

3 ‘Elke dag moet ik mezelf in mijn arm knijpen als ik in mijn schoenenkast kijk. Ik meet mijn succes af aan het aantal schoenen dat ik heb.’ Aldus Eva Longoria uit Desperate Housewives. Een beetje een gevaarlijke barometer voor populariteit, vraag maar aan Imelda Marcos.

4 De Amerikaanse betaalzender HBO werkt aan een nieuwe sitcom over Hotel Palestine, thuisbasis van de buitenlandse correspondenten in Irak. Zoals onderminister Paul Wolfowitz ooit klaagde: ‘Journalisten kunnen de vooruitgang in Irak niet zien omdat ze Hotel Palestine nooit verlaten, uit angst opgeblazen te worden.’ Het wordt toch moeilijk om die oneliner nog te overtreffen.

5 Axl Rose heeft op de Amerikaanse radio beloofd dat Chinese Democracy nog voor het eind van dit jaar moet uitkomen. Ons geld staat toch nog altijd op democratie in China.

6 Omdat Bruce Willis niet naar de opnames kon komen, heeft Halle Berry de seksscènes in haar nieuwste film Perfect Stranger in haar eentje moeten spelen. Willis wordt later via de computer ’toegevoegd’. Al is dat voor de mannelijke helft van het publiek wellicht niet echt een must.

7 Volgens een Amerikaanse neuroloog krijgen bioscoopbezoekers een volledig verkeerd beeld van een coma, omdat Hollywood die toestand fout voorstelt in zijn films. Hoezo: wie American Pie en American Wedding in één sessie bekijkt, komt toch perfect te weten hoe een coma aanvoelt?

8 Alex Kapranos, frontman van Franz Ferdinand, publiceert later dit jaar een kookboek. De Schotten staan over een maand op Werchter. We stellen voor dat Alex al een paar exemplaren uitdeelt aan de uitbaters van de eetkraampjes.

9 Toen John Travolta vorige week zijn opwachting maakte in het New Yorkse Tribeca Grand Hotel, eiste hij dat alle muziek werd uitgezet. Travolta speelt binnenkort mee in de musical Hairspray: laten we hopen dat hij daar dezelfde principes toepast.

10 Kurt Cobain is door de lezers van het Britse NME uitgeroepen tot ‘grootste rockheld aller tijden’. ‘Aller tijden’ is voor de lezers van NME natuurlijk wel een synoniem voor ‘de laatste 15 jaar’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content