1 Michael Jackson heeft Two Seas, zijn platenmaatschappij in Bahrein, verlaten en heeft een nieuw bedrijf gesticht, Michael Jackson Company. Zijn nieuwe plaat (die naar wij vermoeden Michael Jackson Album zal heten) is hiermee uitgesteld tot 2007.

2 De vrouw op de Mona Lisa had net een kind gekregen toen Leonardo Da Vinci haar schilderde, zo hebben onderzoekers ontdekt. Wat betekent dat bevallingsreality al veel langer bestaat dan tot nu toe algemeen werd aangenomen.

3 Madonna verdedigt de controversiële act tijdens haar tournee waarbij ze aan een gigantisch, glinsterend kruis gaat hangen. ‘Ik geloof diep in mijn hart dat als Jezus vandaag zou hebben geleefd, hij precies hetzelfde had gedaan’, zegt ze in een statement. Al had hij waarschijnlijk wel andere kleren aangetrokken.

4 Guy Ritchie doet in een interview dan weer zijn beklag over zijn vrouw. Volgens hem eist Madonna drie keer per week seks en moet hij ook iedere dag minstens een half uur naar haar carrièreplanning luisteren. De ’30-minuten M-tijd’, noemt Ritchie het. Madonna zelf spreekt van ‘het evangelie’.

5 ‘Paris Hilton is nutteloos, en afgrijselijk ongetalenteerd. Ik heb mijn hart en ziel in mijn plaat gestoken, terwijl zij gewoon iemand heeft ingehuurd om alles in haar plaats te doen. Als ze onbeleefd is tegen mij, sla ik haar gewoon in haar gezicht.’ Lily Allen, bij de start van haar promotietournee door de VS.

6 Paris Hilton van haar kant dook vorige week op tijdens de Oktoberfesten in München. Ze was zo weg van de traditionele dirndl-kostuums, dat ze de aanwezigen beloofde dat ze er persoonlijk voor zou zorgen dat de pakjes volgend jaar in de mode komen. Hoezo nutteloos?

7 Scissor Sisters hebben ontdekt waarom ze in de Verenigde Staten minder succes hebben dan in Groot-Brittannië: ze zijn te ‘gay’ voor de Amerikaanse regering. ‘De machthebbers in de VS zijn niet zo open van geest als de muziekfans’, zegt frontman Jake Shears, ‘en dat speelt in ons nadeel.’ Wel, dat en hun muziek natuurlijk.

8 Zoals we vorige week al meldden: alles is weer koek en ei tussen Pete Doherty en Kate Moss. Het fotomodel vergezelt haar geliefde nu zelfs tijdens de tournee van Babyshambles in Ierland. Wat gezien Doherty’s talent om optredens te missen, overeenkomt met vakantie.

9I n het Nederlandse Big Brotherhuis is er schurft uitgebroken. De makers hebben zalf uitgedeeld en laten alle textiel grondig wassen. Het stelt ons toch een beetje teleur dat de producers de schurft geen plaatsje hebben gegeven in het programma, door bijvoorbeeld de bewoners de opdracht te geven zich een week lang niet te krabben.

10 Eddie Murphy en Melanie Brown – beter bekend als Spice Girl Mel B – zijn al enkele maanden een koppel, zo hebben ze bekendgemaakt. Een ex-zangeres en een ex-komiek, dat kan niet misgaan.

Door Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content