1 De Amerikaanse geheime dienst National Security Agency (NSA) heeft een nieuwe manier gevonden om vers bloed te rekruteren: met reclamespotjes tijdens Lost. Wellicht zal dus weldra blijken dat ’the numbers’ gewoon het centrale telefoonnummer van het agentschap vormen.

2 There’s something in the way she sues… De gemoederen blijven oplopen in de vechtscheiding tussen Paul McCartney en Heather Mills. Volgens The Daily Mail heeft Mills bij de rechtbank verklaard dat de ex-Beatle haar mishandelde: hij zou haar arm hebben opengesneden met een gebroken wijnglas, haar meer dan eens de keel dichtgeknepen hebben én haar verboden hebben een bedpan te gebruiken. Macca ontkent alles.

3 Kevin Federline speelt volgend jaar de hoofdrol in Caught On Tape, een ‘shakespeariaanse thriller’ waarvan de dialogen helemaal in rapvorm geschreven zijn. Ja, briljant idee. Hij kan niet acteren en hij kan niet rappen, dus waarom zouden ze niet proberen of hij de twee samen kan doen?

4 In een poging om de verkoopcijfers van Federline’s debuutalbum een duwtje te geven, zijn Britney Spears en haar man met een wedstrijd begonnen waarbij de fan die het meeste exemplaren van de plaat helpt verkopen mee Halloween mag vieren bij het koppel.

5 Harrison Ford vertelt in een interview dat hij zichzelf helemaal niet te oud vindt voor Indiana Jones 4, die bijna 20 jaar na Indiana Jones and the Last Crusade in de zalen zal komen. ‘Ik voel mezelf fit en zal even actief zijn als in de vorige films. Al zullen we hier en daar natuurlijk een paar aanpassingen moeten maken.’ Zo wordt Indiana’s zweep vervangen door een wandelstok.

6 Thom Yorke wil stoppen met optreden, omdat hij terugschrikt voor de impact van een tournee op het milieu. Toeren kan alleen nog als hij en de rest van Radiohead ecologische transportmiddelen gebruiken: zo probeert Yorke zijn bandleden ervan te overtuigen voortaan met de trein naar Japan te reizen.

7 In de Britse The Culture Show verklapte Yorke ook wat volgens hem het beste Radioheadnummer is. Neen, niet Creep was de winnaar, maar How To Disappear Completely uit Kid A.

8 ‘Ze was zeer mooi toen. Dat viel me op.’ Aldus Rod Stewartover Paris Hilton in het magazine Blender, toen ze op 14-jarige leeftijd bij hem over de vloer kwam. Hier zouden we dan weer wel opteren voor Creep.

9 Pete Doherty is na een optreden in Rome slaags geraakt met een fotograaf. Tiens, wie had dat gedacht: Pete Doherty heeft daadwerkelijk opgetreden.

10 ‘Als er gesproken wordt over de beste tekstschrijver aller tijden, dan zou de naam van Courtney Love vlak naast die van Bob Dylan moeten staan.’ Aldus Linda Perry, producer van Love’s nieuwste album en zelf vooral bekend van de 4 Non Blondeshit What’s Up, met het onsterfelijke refrein ‘ And I Said Hey Hey Hey, Hey, Hey, Hey, Hey, Hey, I Said Hey, What’s Goin’ On?

Door Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content