1 Een fansite van Guns N’ Roses is in staking gegaan, omdat de vooropgestelde releasedatum van Chinese Democracy – 21 november – weer eens niet gehaald is. Axl Rose reageert koel: ‘Pff, ik staak al twintig jaar.’

2 James Gandolfini van The Sopranos zal in het voorjaar van 2007 ‘prins carnaval’ zijn tijdens Mardi Gras, de jaarlijkse feestelijkheden in de Amerikaanse stad New Orleans. Gandolfini zal voorop lopen tijdens een van de grootste optochten. Wij gaan verkleed als ‘fat fuck’.

3 Mariah Carey dreigt met een proces tegen pornoactrice Mary Carey. Die wil haar artiestennaam deponeren als merk, en de zangeres vreest verwarring bij haar fans. Wat toch het ergste doet vermoeden over haar volgende plaat.

4The Drugs Don’t Work van The Verve is het droevigste nummer uit de popgeschiedenis. Dat maakte een wetenschapper bekend, na een uitvoerig onderzoek waarin hij een panel onderwierp aan een aantal songs en de reacties mat. Dat gebeurde zowaar in opdracht van Nokia, dat waarschijnlijk wilde weten welke nummers beter niet verwerkt worden tot ringtone.

5 Lindsay Lohan heeft bekend gemaakt dat ze al een jaar lang aangesloten is bij de Anonieme Alcoholisten. ‘Ik voel me veel beter zonder alcohol’, zegt ze tegen het Amerikaanse magazine People, en ze voegt er nog aan toe dat ze al een week geen druppel meer heeft gedronken. Een week! Wie zou haar begeleider zijn? Nick Nolte?

6 Daniel Craig is uitgeroepen tot meest sexy man van de planeet. In een peiling van Durex liet de nieuwe James Bond Clive Owen en Jude Law achter zich.

7 Als zijn ‘afscheidspremie’ niet hoog genoeg is, dreigt Kevin Federline ermee een ‘onthullend’ boek te schrijven over Britney Spears. Daarin belooft hij verhalen over drugsgebruik, lesbische vrijpartijen én het geringe intellect van zijn ex. Zo zou Britney volgens K-Fed geloven in tijdreizen. Al kan het natuurlijk ook zijn dat hij haar ‘Ik wou dat ik terugkon naar de dag voor ik je heb ontmoet’ verkeerd geïnterpreteerd heeft.

8 Mel Gibson heeft in een interview gezegd dat hij nooit nog wil acteren, ‘omdat regisseren mijn ding is’. Als je ziet wat hij zijn acteurs allemaal aandoet in zijn films, kunnen we daar wel inkomen.

9 BBC Two start in het voorjaar met The Verdict, een programma waarin enkele beroemde Britten jurylid zijn bij een fictieve rechtszaak. Het is maar dat u weet wat u in het najaar bij ons mag verwachten.

10 Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft Oliver Stone beboet, omdat hij met Comandante, zijn documentaire over Fidel Castro, het handelsembargo met Cuba heeft geschonden. Stone moet de Amerikaanse staat 6322 dollar.

Door Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content