1* De Britse rockers van The Darkness zijn opnieuw samen, ditmaal onder de naam Stone Gods. Frontman Justin Hawkins, die de groep in 2006 verliet, doet echter niet mee. Met andere woorden: de band klinkt nog altijd als Queen, maar nu ná de dood van Freddie Mercury.

2* Paris Hilton gaat een rolletje spelen in ‘The L-Word’, de Amerikaanse serie over enkele lesbiennes die samen een appartementsgebouw betrekken. ‘Zodra de staking voorbij is, gaan de producers en ik samen zitten’, aldus Hilton in een interview. Damn, en ze waren nét zo dicht bij een oplossing!

3* De politie heeft Amy Winehouse ondervraagd over de video waarop te zien is hoe de zangeres aan de crackpijp lurkt. De essentiële vraag – of Winehouse aan de crack zat toen ze besliste van kapsel te veranderen – hebben de agenten naar verluidt niet gesteld.

4* Uit een nieuw onderzoek van de University of Pittsburgh blijkt dat ongeveer 77 procent van de pop- en rockliedjes van de afgelopen jaren verwijzingen naar drugs, alcohol, tabak en/of seks bevatten. Dit in tegenstelling tot de jaren 60, toen men nog aan 100 procent kwam.

5* Een van de kanshebbers voor de Ierse inzending voor het Eurovisiesongfestival is een kalkoen. De pop Dustin The Turkey is een populaire kinderact in Ierland, en hij doet mee aan de Ierse voorrondes met de parodie Irelande Douze Pointe. Het ergste is: als Dustin wint, dan zal hij in Belgrado ongetwijfeld vóór België eindigen.

6* The Grateful Dead zijn speciaal weer bij elkaar gekomen om Barack Obama te steunen. De rockband splitte in 1995 na de dood van frontman Jerry Garcia, maar op de vooravond van Super Tuesday hebben de resterende leden voor één keer weer samen opgetreden, als ‘Deadheads For Obama’. Aangezien Grateful Deadfans meestal te stoned zijn om uit hun zetel te komen, is het twijfelachtig of Obama er echt veel aan gehad heeft.

7* ‘Ik heb er geen enkel probleem mee om topless of naakt te gaan voor een film.’ Aldus de Oekraïense Olga Kurylenka, die Bondgirl wordt in Quantum of Solace. Daarmee is het mysterie waarom precies zij uitgekozen is meteen opgelost. Nu nog achterhalen hoe die titel in godsnaam groen licht heeft gekregen.

8* ‘De mode-industrie is racistischer dan ooit tevoren.’ Aldus Naomi Campbell, die aanklaagt dat er vandaag minder zwarte modellen op de covers staan dan in haar tijd. In het interview verklaarde Campbell ook dat Bush ‘een idiote cowboy’ is, Venezuela ‘het beste land ter wereld’ en Hugo Chavez ‘een genie’.

9* De Spice Girls hebben hun tournee ingekort, en de optredens in enkele steden afgezegd. In een videoboodschap ontkent de groep echter dat ze dat doen omdat ze niet met elkaar overeenkomen. Neen, want dat was al zo toen ze aan de tournee begonnen.

10* Tot slot: een presentatrice van een Duits belspelletje op tv is ontslagen, nadat ze een werkloze kandidaat had aangespoord om een job te zoeken, met de woorden ‘Arbeit macht frei’.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content