1* Volgens ‘The Guardian’ heeft EMI – de platenmaatschappij die onlangs bekendmaakte 2000 banen te zullen schrappen – in haar kelders meer dan een miljoen onverkochte exemplaren liggen van Robbie Williams’ album Rudebox. De platen zouden naar China verzonden worden, om daar gebruikt te worden voor… de aanleg van wegen. The hills are alive with the sound of music.

2* Williams is trouwens niet in staking gegaan. Dat gerucht deed even de ronde nadat de zanger had gereageerd op de besparingsplannen van EMI, maar zijn manager ontkent het. De infrastructuurwerken voor Peking 2008 kunnen dus gewoon doorgaan.

3* Een populaire Maleisische rockzanger heeft het halve land over zich heen gekregen, nadat hij tijdens een concert op tv zijn borstkas had ontbloot. De 29-jarige Faizal Tahir moest zich nadien uitgebreid verontschuldigen, en heeft al aangeboden om enkele uren gemeenschapsdienst te doen. Janet Jackson heeft meteen al haar optredens in Maleisië afgezegd.

4* Salma Hayek doet mee aan de horrorfilm ‘Cirque de Freak’. Ze zal daarin gestalte geven aan een vrouw met een baard, Madame Truska. Eerder al speelde Hayek een vrouw met een snor, in de biopic Frida.

5* Michael Jackson plant een comeback en daarvoor grijpt hij terug naar het verleden: zijn volgende album is een verzameling remixes van de songs uit zijn grootste succes, Thriller. De eerste single wordt een nieuwe versie van The Girl Is Mine, alleen zal ditmaal Will.I. Am (Black Eyed Peas) de plaats innemen van Paul McCartney. Zo blijft het natuurlijk een duet tussen een zwarte en een blanke zanger.

6* Amy Winehouse gaat een plaat opnemen met kerstliedjes, zo heeft haar producer Mark Ronson verklapt in een interview. Het wordt een dubbelalbum, met enerzijds kerstsongs en anderzijds liedjes over het joodse feest hanukkah. De platenmaatschappij heeft nu al een stevige voorraad glühwein ingeslagen.

7* Pete Doherty zal dan weer dit jaar nog een soloalbum uitbrengen, vertelt hij in NME. Maar hij voegt er meteen aan toe dat de plaat niet in de weg zal staan van zijn werk met Babyshambles. Neen, daar heeft hij natuurlijk zijn drugsverslaving al voor.

8* Enkele muzikanten worden genoemd in een Amerikaans dopingschandaal. Onder meer 50 Cent zou contacten hebben met een dealer van steroïden en menselijke groeihormonen. 50 Cent werd er eerder al van verdacht de verkoop van zijn laatste plaat op onnatuurlijke wijze te hebben opgedreven, via een verzonnen vete met Kanye West.

9* De Amerikaanse dierenrechtenbeweging PETA heeft een campagne opgezet rond de zwangerschap van Jamie Lynn Spears. Het doel: mensen ertoe aanzetten hun huisdier op tijd te steriliseren…

10* Tot slot: een would-be ontsnappingsartiest in de tv-show Britain’s Got Talent (de Britse versie van Supertalent in Vlaanderen) is verstrikt geraakt in een dekbed. Hij lag vijf minuten hulpeloos te wriemelen op het podium, tot hij bevrijd werd door de makers van het programma. De man is niet door de voorrondes geraakt. (S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content