1 Verhalen van opa, deel 1. Keith Richards zegt in het tijdschrift Q dat hij heroïne en cocaïne voorgoed heeft opgegeven, omdat ‘de kwaliteit ervan te veel naar beneden is gegaan’. Moderne drugs als XTC staan hem dan weer niet aan, ‘omdat ze op de hersenen inwerken in plaats van gewoon door je bloed te gaan’.

2 Paris Hilton werkt aan een liveshow. Dat zal nodig zijn, want de geruchten worden steeds sterker dat de tracks op Hiltons debuutalbum niet door haar zijn ingezongen, maar door een indiezangeresje. Dat, te oordelen naar het resultaat, óók niet kan zingen.

3 Verhalen van opa, deel 2. ‘De rockmuziek ligt op sterven. Als je in de auto de radio opzet, dan val je gewoon in slaap. We hebben veel te lang gedacht dat rock-‘n-roll revolutionair was. Vergeet het maar: rock is reactionair.’ Aldus Sting in het Duitse magazine Stern.

4 Janet Jackson heeft onthuld dat ze ooit vloeibare cocaïne heeft gedronken. Maar ze dacht wel dat ze een medicijn tegen keelpijn innam en toen ze de waarheid achterhaalde, barstte ze naar eigen zeggen in tranen uit. Wat toch doet vermoeden dat het vandaag inderdaad erg is gesteld met de kwaliteit van de cocaïne.

5 Sharon Osbourne wil Tom Cruise niet als gast in haar talkshow op de Britse tv, omdat ze hem gestoord vindt. En als er iemand de symptomen kan herkennen…

6 Voor wie medelijden had met model Anna Nicole Smith, die onlangs haar zoon verloor in nog onopgehelderde omstandigheden: Smith heeft vorige week de laatste foto’s waarop haar zoon nog in leven te zien is verkocht aan twee tv-programma’s en een roddelblad.

7 Volgens Courtney Love is een van de songs op ‘Nevermind’ speciaal voor haar geschreven, zo zegt ze in NME. ‘De meeste nummers zijn over een ander meisje, wat vervelend is, maar een heeft Kurt geschreven tegen het einde van de sessies en dat gaat over mij. Maar ik ga niet verklappen welk.’ Territorial Pissings?

8 De Nederlandse commerciële zender SBS6 komt volgend jaar met ‘Sterren in het Circus’, een programma waarin bekende Nederlanders in een trapeze moeten gaan hangen, goochelen en een clownsact opvoeren. Luc Appermont ziet een Vlaamse versie naar eigen zeggen helemaal zitten, vooral nu hij ‘de clownsact al helemaal onder de knie’ heeft.

9 Pete Doherty en Kate Moss hebben liggen vozen op het grasplein van The Priory, de ontwenningskliniek waar de zanger verblijft. Dat schrijft The Sun. Volgens de krant reageerden de patiën-ten van het centrum gechoqueerd.

10 Een nieuw boek beschuldigt Tom Hanks ervan dat hij zijn eerste vrouw heeft geslagen. De schrijver claimt dat hij juridische papieren bezit waarin Samantha Lewis – die ondertussen overleden is – haar toenmalige man aanklaagt. De volleybal uit Castaway bevestigt de verhalen.

Door Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content