1 De Amerikaanse Library of Congress heeft ‘Thriller’ van Michael Jackson opgenomen in haar National Recording Registry, als een van ‘America’s National Treasures’. De reden: ‘het culturele, historische en esthetische belang’ van de plaat. Dat esthetische belang slaat wellicht op de hoes van de 25th Anniversary Edition, een van de meest doeltreffende campagnes over de gevaren van plastische chirurgie aller tijden.

2 Courtney Love is bijna klaar met haar nieuwe album. Onlangs stond op het internet dat de zangeres al haar songs in de vuilnisbak had gekieperd en opnieuw was beginnen te schrijven, maar Love noemt die verhalen ‘loze geruchten’. Wij noemen ze ‘wishful thinking.’

3 ‘Eye of the Tiger’ van Survivor is door 3000 marathonlopers uitgeroepen tot ‘beste song om te beluisteren tijdens het lopen’. Queen was dan weer de enige groep waarvan twee nummers in de top 10 belandden, Don’t Stop Me Now (2) en We Are The Champions (10). Dat is toevallig: van Queen gaan wij ook altijd lopen.

4 Paris Hilton wil voor het einde van 2009 een baby samen met haar vriend Benji Madden, zo vertelt ze in Heat Magazine. Voorlopig vindt ze het nog net te vroeg voor kinderen, omdat ze het naar eigen zeggen ’te druk’ heeft.

5 Lindsay Lohan mag niet meedoen in ‘Living Lohan’, de nieuwe realitysoap over haar familie. Haar moeder Dina vreest immers dat een bijrol in de tv-reeks niet goed zou zijn voor haar carrière. Ach, was Dina maar een paar jaar eerder zo bezorgd geweest!

6 Rod Stewart is boos op zijn platenmaatschappij, omdat hij geen countryalbum mag opnemen. Vooraleer u de bonzen van de maatschappij van goede smaak verdenkt: eigenlijk willen zij dat Rod een kerst-cd zou maken.

7 Chris Martin heeft een aanvaring gehad met enkele paparazzi. Toen de zanger aankwam op de luchthaven van Los Angeles, stonden er fotografen op hem te wachten die hem vroegen hoe het voelde ‘om samen te zijn met de ex van Brad Pitt’.

8 In Cannes vertelde Gwyneth Paltrow ondertussen dat ze bang was dat het publiek haar zou vergeten tijdens haar twee jaar durende afwezigheid van het grote scherm, ‘omdat er altijd iemand jonger en mooier is’. Volkomen onterecht natuurlijk, want hoe zouden we haar kunnen vergeten: ze is toch Brad Pitts ex!

9 Het popduo They Might Be Giants krijgt één miljoen dollar van de Amerikaanse donutketen Dunkin’ Donuts om jingles te schrijven voor de reclamespots van het merk. Dat is gemakkelijk verdiend, zeker als je hun eerste voorstel ziet: ‘Dunkin’ Donuts was American Donuts, now it’s Dunkin’ Donuts, not American Donuts’.

10 Tot slot nog een bizar geval van verkeersagressie in de VS: een man die aan een rood licht met de ramen open naar het nieuwe album van Mariah Carey zat te luisteren, werd door een andere bestuurder uitgescholden. Daarop stapte hij uit en wierp een fles naar het hoofd van zijn belager. De Mariah-fan is aangehouden voor geweldpleging. En ook voor die fles die hij geworpen heeft natuurlijk.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content