1* Angelina Jolie gaat schrijven voor ‘The Economist’. In het speciale nummer The World in 2008 zal de actrice een bijdrage leveren over het conflict in Darfoer. We wisten sinds dat artikel over de ‘praline divorce’ in België wel dat het prestigieuze tijdschrift zijn standaarden had verlaagd, maar zover?

2* Het nieuwe album van Oasis zal niet gratis op het internet te verkrijgen zijn. Frontman Liam Gallagher heeft de geruchten dat de groep het voorbeeld van Radiohead zou volgen de kop ingedrukt, met een duidelijk ‘Over mijn lijk’. Eigenlijk is het maar logisch, aangezien de muziek van de échte Beatles ook nog altijd niet te downloaden is.

3* ‘Ik heb Thom gevraagd of we een duet konden doen, maar hij zei me dat hij zich alleen goed voelde als hij aan zijn eigen materiaal en aan dat van Radiohead werkte.’ Aldus Paul McCartney, over waarom Thom Yorke weigert met hem samen te werken. Euhm, heeft Yorke niet eerder songs opgenomen met UNKLE, Drugstore, Bjork én REM?

4* Kevin Federline heeft aan de rechter gevraagd om Britney Spears te verbieden om nog samen met de kinderen auto te rijden, vanwege de vele verkeersongevallen waarin de zangeres betrokken is geweest. Spears sloeg meteen terug en vroeg aan de rechter om Federline te verbieden nog langer te zingen in het bijzijn van de kinderen, vanwege zijn album Playing with Fire.

5* Winona Ryder is toegevoegd aan de cast van de nieuwe ‘Star Trek’-film van JJ Abrams. Ryder zal in de prent – die focust op de jeugdjaren van kapitein Kirk en Spock – de moeder van de jonge Spock spelen.

6* Wie zelf ook nog wil meedoen, krijgt daartoe de kans: de producers van Star Trek zijn immers nog op zoek naar figuranten. Kandidaten moeten volgens de oproep wel ‘intrigerende en unieke gezichtstrekken hebben, zoals lange nekken, extreem grote hoofden, uitpuilende ogen, flaporen, brede voorhoofden en andere intrigerende karakteristieken.’ Hm, blijkbaar is het budget voor de CGI nu al opgebruikt.

7* De Spice Girls zijn boos op George Michael. De zanger had immers beloofd om een song te schrijven voor de comebackplaat van de meidengroep, maar hij heeft die te laat afgeleverd. We vermoeden dat hij in slaap gevallen was.

8* Op 15 december treedt Celine Dion voor de allerlaatste keer op in Las Vegas. Tickets voor de show zijn ondertussen op het internet al meer dan 5000 dollar waard.

9* ‘Je schrijft de beste songs op de momenten dat je het niet probeert. Eigenlijk moet je gewoon uit de weg gaan en plaatsmaken voor God.’ Aldus Michael Jackson over zijn geheim als songschrijver. Dat betekent dus dat zelfs God sinds een jaar of tien geen fan meer is van Jacko.

10* Tot slot: Tanja Dexters stopt met paaldansen, zo laat ze in Het Laatste Nieuws weten. Ze houdt haar act in de Blankenbergse variétéclub ’t Wit Paard voor bekeken omdat ze haar talent op dat gebied ‘niet wil uitmelken’. Tot zover het goede nieuws: Dexters wil zich immers vanaf nu weer toeleggen op haar zangcarrière.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content