1* Brian May, de voormalige gitarist van Queen, is benoemd tot bestuurder van de John Moores University in Liverpool. We mogen aannemen dat John Moores geen kappersopleiding in haar aanbod heeft.

2* Enkele nieuwe dvd’s van ‘Sesamstraat’ krijgen in de VS een sticker mee waarop staat dat ze ‘niet geschikt zijn voor kinderen’. De reden: volgens de makers zijn Koekiemonster en Oscar vandaag geen goede rolmodellen meer voor de allerkleinsten, de eerste vanwege zijn gulzigheid, de tweede vanwege zijn norse buien. Geen woord echter over Supergrover, die met zijn drang om overal af te springen en vervolgens tussen de vuilnisbakken te belanden toch ook niet echt een lichtend voorbeeld is.

3* In een interview met het Amerikaanse roddelblad ‘US Magazine’ verklapt Eric Ervin, de vroegere advocaat van Britney Spears, dat zijn ex-cliënte haar maagdelijkheid al verloor toen ze nauwelijks 14 was. En dat ze van bij het begin met Justin Timberlake naar bed ging, ook al deed ze voor de buitenwereld alsof ze wou wachten. Wie had dat verwacht? Dat advocaten toch niet zo betrouwbaar zijn als ze zich voordoen, bedoelen we.

4* Er is een nieuwe sekstape uitgelekt met Paris Hilton in de hoofdrol. Ditmaal is te zien hoe de juffrouw naakt in haar bad zit, terwijl ze tegen de camera praat over haar éérste sekstape. Wellicht was ze dus een commentaartrack aan het opnemen voor de dvd-release.

5* Amy Winehouse is op de vingers getikt door de Verenigde Naties. Het hoofd van de cel drugs en misdaad wees tijdens een conferentie in Madrid op de desastreuze effecten van de cocaïnehandel in Afrika, en hij verweet Winehouse dat ze er mee voor zorgt dat die drug in Europa een trendy imago heeft. De uitspraak maakte, zoals alle waarschuwingen die de VN uitvaardigt, weinig indruk op de betrokkenen.

6* Winehouse krijgt ondertussen wel hulp om haar verslavingen te overwinnen, van niemand minder dan Pete Doherty. Sinds haar man in de gevangenis zit, heeft Doherty haar iedere dag opgebeld om haar te steunen en advies te geven. En om te zeggen dat cocaïne stukken goedkoper is als je in het groot aankoopt.

7* De leden van Queens of the Stone Age willen een tekenfilm maken rond Bulby, het mannetje in de vorm van een lamp dat op de hoes van hun laatste album Era Vulgaris stond. Hopelijk wordt het scenario iets inventiever dan de naam van de hoofdpersonage.

8* De productie van ‘Angels & Demons’, de opvolger van ‘The Da Vinci Code’, is stopgezet, vanwege de staking van de scenaristen in Hollywood. Kijk, als er nu één film was waarvan we zeker waren dat ze hem ook zonder script zouden maken…

9* De Red Hot Chili Peppers spannen een rechtszaak aan tegen de makers van de Amerikaanse tv-serie ‘Californication’, omdat die de titel gestolen zouden hebben van hun plaat uit 1999. Californication gaat over een man van middelbare leeftijd die vroeger hip en edgy was maar een zachtgekookt eitje is geworden. De makers hebben dus wel meer gestolen van de Peppers dan de titel alleen.

10* David Hasselhoff zal meedoen in de remake van ‘Knight Rider’. Hasselhoff kruipt opnieuw in de huid van Michael Knight, die in de nieuwe tv-serie ontdekt dat hij een zoon heeft. De reactie van KITT: ‘Die zatlap komt er bij mij niet meer in. Niet, hé!’

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content