1* Net wat de wereld nog nodig had: deze zomer komen ‘action figures’ op de markt van Jon Bon Jovi en Richie Sambora, respectievelijk zanger en gitarist van rockgroep Bon Jovi. In het geval van Jon is het poppetje op ware grootte gemaakt.

2* Madonna wordt een van de headliners op Live Earth, de reeks concerten op 7 juli waarin de muziekwereld de aandacht wil vestigen op de klimaatverandering. Madonna is van plan om halfnaakt op te treden, niet omdat ze daarmee wil protesteren tegen de opwarming van de aarde, maar gewoon omdat ze Madonna is.

3* P. Diddy wil dan weer een groot ‘optreden voor de vrede’ organiseren, volgend jaar in Londen. ‘Ik ben al persoonlijk met misdaad in aanraking gekomen’, aldus Diddy. ‘Ik heb vrienden verloren en ik wil duidelijk maken dat het geweld moet stoppen, dat het absoluut geen zin heeft om rond te lopen met een pistool of een mes.’ Of, in het geval van Diddy, met een microfoon.

4* George Michael heeft alle geruchten over een Wham-reünie ontkracht. Volgens de zanger zou een reünie ‘bijna zo slecht zijn als die van The Sex Pistols. Een groep als Wham had zin in de jaren 80, maar nu niet meer.’ En zelfs in de jaren 80 was het op het randje.

5* Spandau Ballet, de Britse band die hits scoorde als True en Gold, zou wel opnieuw bij elkaar komen. Tenminste toch als het afhangt van zanger Tony Hadley: ‘Ik ben er zeker van dat als we met ons vijf weer samen zouden komen, we na een kwartier al weer zouden zitten lachen met dezelfde dingen als vroeger.’ Hun songs?

6* Nog meer relikwieën uit de jaren 80: de Amerikaanse zender NBC is van plan om in 2008 een nieuwe reeks te maken van de legendarische tv-serie The A-Team. De hoofdpersonages zouden dit keer wel geen Vietnamveteranen meer zijn, maar ex-soldaten uit de oorlog in Irak. Benieuwd wat hun eerste opdracht dan wordt: George Bush voor het gerecht brengen?

7* Noel Gallagher is naar eigen zeggen bijna klaar met een soloalbum. Hij moet alleen nog even beslissen of hij voortaan Paul McCartney wil plagiëren, of John Lennon.

8* Ook Michael Jackson is druk bezig met zijn nieuwe plaat. Hij krijgt in de studio zelfs de hulp van hiphopster 50 Cent. Wat ook ongeveer het bedrag is dat wij zouden inzetten op een succesvolle comeback van Wacko Jacko.

9* Rockgroep Motley Cruë organiseert in januari een vierdaagse cruise voor alle fans, die de voor de hand liggende naam Motley Cruise meekrijgt. De band belooft ‘vier dagen rock-‘n-roll op volle zee’; voor meer details over de activiteiten op de boot verwijzen we u naar The Dirt, de biografie over de groep die vorig jaar verscheen.

10* In het nieuwe seizoen van realityreeks The Simple Life gaan Paris Hilton en Nicole Richie langs in een ‘wellness camp’, waar ze mogen assisteren bij de dagelijkse darmreiniging van de gasten. We kunnen, in de naam van de goede smaak, enkel hopen dat de anorectische Richie niet als slang mag fungeren.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content