Morgan Spurlock slaagt er met zijn documentaire Super Size Me in McDonald’s ervan te overtuigen hun supersize meals af te schaffen. De hamburgerketen lanceert tegelijk een campagne om de wereld ervan te overtuigen dat hun broodjes best gezond zijn en dat ze ook nog altijd slaatjes verkopen. Kim Gevaert is zo onnozel, hypocriet of berooid û aan u de keuze û om dat daadwerkelijk ook te geloven en prostitueert zich om het imago van McDonald’s op te krikken. * Colin Farrell wordt de volgende James Bond, meent Pierce Brosnan. * Het gaat goed met de Vlaamse film. Zo goed zelfs dat de vaderlandse bioscopen in opstand komen, als ze te horen krijgen dat K3 en het magische medaillon enkel op een digitale drager zal worden verdeeld. Kinepolis is vooralsnog de enige in ons land die in elke bioscoop één digitale projector heeft staan om (naast een handvol films) voornamelijk voetbal en televisieseries te kunnen uitzenden. * Licht in de duisternis:The Bourne Supremacy (Paul Greengrass), 5×2 (François Ozon), The Motorcycle Diaries (Walter Salles), Collateral (Michael Mann).

37 jaar na de afgesproken leveringsdatum brengt Brian Wilson alsnog Smile uit. * Hey ho, let’s go:Johnny Ramone (55) sterft aan prostaatkanker. * American Idiot van Greenday verkoopt in de VS 1,25 miljoen exemplaren in de eerste week. De titel zegt alles. * Madonna lanceert een lijn van kinderkleding en poppen, gebaseerd op haar boek The English Roses. * Nieuwsflits: Rick James blijkt aan een overdosis te zijn overleden. * Bob Dylan houdt zijn eigen mythe kundig in stand in de autobiografie Chronicles. * Yusuf Islam (Cat Stevens) mag de VS niet meer binnen omdat hij te boek staat als extremistische moslim. * In onze iPod:Real Gone (Tom Waits), Entertainment (Marc Moulin), A Song about a Girls (Zita Swoon), Damage (Blues Explosion), Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus (Nick Cave), Mind Body and Soul (Joss Stone), Showtime (Dizzee Rascal).

In september moet de kijker de nieuwe programma’s van zich afslaan. Letterlijk, want de kwaliteit is af en toe bedroevend: De Grote Geschiedenisshow (TV1), Dag Dokter en De Wellnesskliniek (VTM), ze maken van de aanschaf van een aquarium plotseling een interessante optie. * Jambers Onder Zeil (VTM) was ook beter onder zeil gebleven. * Uiteindelijk moeten de gevestigde waarden de zaak redden: VTM kan de zondagavond iet of wat veroveren met De Pfaffs en Idool, maar dankzij Flikken (met Boudewijn De Groot in de meest belachelijke bijrol in jaren) houdt TV1 eigenlijk behoorlijk gemakkelijk stand. * Het wordt niets meer: Ingeborg kondigt aan dat ze genoeg heeft van Blind Date en zal stoppen na het lopende (elfde) seizoen. De opperakela wordt gastdocent aan het Brugse Light Body Institute. * Stany Crets en Peter Van den Begin stappen over van VTM naar VRT. Vanaf mei 2005 zullen ze programma’s maken voor TV1 en Canvas. * Allochtonen mogen zelden of nooit een programma op de Vlaamse zenders presenteren, zo besluit de VUB na een onderzoek. Schande, zeker als mensen als Eva Pauwels en Joyce Van Nimmen wel een eigen show krijgen, het zinloze Ciao Bella! (Kanaaltwee). * In de VS mag The Sopranos eindelijk een Emmy in ontvangst nemen voor ‘beste serie’, nadat de reeks jaar na jaar geklopt werd. Grote winnaar is miniserie Angels in America, met elf beeldjes. * Gezien en goed bevonden:Republica (Canvas), Little Britain (Canvas), Curb Your Enthusiasm (Ned3), Arrested Development (BBC2), The West Wing 3 (Kanaaltwee).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content