septEMBER – za 4 > vr 10 – agenda

© gf©WILLIAM KLEIN

1 FILM DENNIS HOPPER

8/9 tot 30/10, Cinematek, Brussel

Geen psychopaat die wij liever zagen dan Dennis ‘Baby wants to fuck’ Hopper, op 29 mei van dit jaar overleden. Cinematek brengt een eresaluut met een selectie uit zijn oeuvre. Met onder meer Easy Rider, The Last Movie, Apocalypse Now en – uiteraard – Blue Velvet. (Foto: The Last Movie, 1971). cinematek.be

2 FILM CLAUDE CHABROL

3/9 tot 31/9, Cinema Zuid, Antwerpen

Hij lag aan de basis van de nouvelle vague met Le beau Serge, financierde Eric Rohmer, adviseerde Godard voor A Bout de Souffle, schreef voor Cahiers du Cinéma én verwierf naam als meester van de onderkoelde whodunit. Claude Chabrol, tachtig dit jaar, is een héle grote mijnheer.

cinemazuid.be

3 FILM 8E HONGKONG FILM PANORAMA

9/9 tot 26/9, Cinema Zuid, Antwerpen

Cinema Zuid haalt voor de achtste keer op rij een stukje Azië naar Antwerpen met het rondreizende Hongkong Film Panorama. Met onder meer Overheard van Alan Mak en Felix Chong, het duo achter de Infernal Affairs-trilogie. (Foto: Night And Fog).

cinemazuid.be

4 EXPO ELLY VAN EEGHEM

Tot 25/9, KBC-toren, Antwerpen

Elly Van Eeghem, met haar Toren winnares van de KBC-prijs tijdens de Canvascollectie, krijgt nu een hele KBC-toren ter beschikking. Video’s, foto’s, tekeningen, teksten en interventies in een van dé iconen van Antwerpen. uitinvlaanderen.be

5 CONCERT VERONICA FALLS/TOO TANGLED/THE SMITHS INDEED

4/9, Jolly Joker, Antwerpen

De Britse indieband Veronica Falls, Belgiës garagetrots Too Tangled en dé Smiths-covergroep van de UK: Jolly Joker waant zich even de hipste concertzaal van het land. There is a light that never goes out! jollyjoker.be

6 FESTIVAL LAUNDRY DAY

4/9, Antwerpse Nieuwe Zuid

Zaterdag, wasdag! Laundry Day serveert het beste wat de techno, elektro, rave, drum ’n bass, house en dubstep te bieden heeft met onder meer Shameboy, The Subs, Waxdolls, Vermin Twins (foto), Netsky en CJ Bolland.

laundryday.be

7 FILM BRUSSELS MOVIE DAYS

8-12/9, Wolubilis, Woluwe

Brussels Movie Days zomert nog wat na met tien avant-premières op vijf dagen tijd. Het beste van het najaar in één festival gebald. (Foto: Despicable Me).

cinematek.be

8 FOTOGRAFIE TANIA ET VINCENT. CONSUMATION

8/9 tot 31/10, Maison Européenne de la Photographie, Parijs

Het MEP laat u kennismaken met het werk van het Parijse duo Tania et Vincent. Fotografie op de grens tussen mode en surrealisme, stillevens en trompe-l’oeil. (Foto: Fermeture éclair, Citizen K, 2008). mep-fr.org

9 FOTOGRAFIE WILLIAM KLEIN

10/9 tot 29/10, Fifty One Fine Art Gallery, Antwerpen

Schilder, fotograaf, regisseur, kunstenaar, grafisch ontwerper én satirist: William Klein, 82 alweer, is het allemaal. Fifty One toont oud en nieuw werk van de man die werkelijk alle regels van de fotografie aan zijn laars lapte. (Foto: Gun, Painted contact).

gallery51.com

10 EXPO (I CAN) FEEL THE PULSE

Tot 10/10, MAMA, Rotterdam

Hip hop hooray!(I Can) Feel The Pulse onderzoekt de invloed van de hiphop op de hedendaagse kunst – en die blijkt er wel degelijk te zijn. Met werk van onder meer Emory Douglas, Jefferson Pinder, Dzine en Patrick Martinez (foto: Happy birthday my nig, 2009).

showroommama.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content