Sean Dhondt komt als presentatorop JIM en zanger van Nailpin vaakin de media. Van Facebook blijft hij echter liever weg.

Ben jij een computeradept?

Ik zit niet zo heel veel op het internet, en dus loop ik geweldig achter met mijn mails. Ik probeer dat bij te houden, maar wil daar niet al mijn tijd in stoppen. Ik doe al zoveel, ik schrijf nummers, geef zang- en drumles en ben nu ook bezig aan eigen nummers die niet binnen Nailpin passen.

Zou je liever wegblijven van het hele onlinegebeuren?

Dat niet. Ik surf wel graag. Onlangs ben ik bijvoorbeeld naar It’s always Sunny In Philadelphia beginnen te kijken, een grappige Amerikaanse show die je gratis online kunt zien. Ik snuffel ook regelmatig rond op MySpace en YouTube om nieuwe dingen te ontdekken en met grappige filmpjes te lachen.

Gebruik je het net om reclame te maken voor je projecten?

Een Facebookaccount hebben we voor Nailpin nooit aangemaakt, maar we hebben wel pagina’s op MySpace en Netlog. Daarnaast is er nog de website, maar die hebben we uiteindelijk naar onze MySpace laten doorschakelen. Het nadeel is dat je al die afzonderlijke dingen moet updaten als je één nieuwsbericht de wereld wil insturen.

Heb je zelf wel een Facebookaccount?

Neen, ik ben bang dat ik nog meer mails zou moeten beantwoorden en er dus te veel tijd zou inkruipen. Als ik me nog op Facebook zou begeven, krijg ik stress. Onlangs hebben mijn collega’s van JIM in het kader van een campagne een Facebookaccount voor mij aangemaakt. Die is er nog wel, maar ik twijfel eraan of ik er voordeel uithaal om hem te laten bestaan. Hoewel, als ik mijn eigen muzikaal project op de rails wil zetten, kan Facebook wel handig zijn om promotie te voeren.

Wat vind jij als muzikant van het hele downloadgebeuren?

Ik download zelf ook wel eens iets. Maar als ik het goed vind, koop ik het toch op cd. Wat ik erg jammer vind, is dat de iTunes store opgesplitst is per land: als je in België woont, kun je bepaalde platen niet kopen die in de States wel te koop zijn. Gelukkig vind ik de meeste dingen via amazon.com, waar de keuze onbeperkt is. Ik vind het wel jammer dat mensen zoveel downloaden zonder te beseffen dat het niet oké is.

Experimenteer je graag met nieuwe software?

Toen ik mijn homestudio aan het inrichten was, was ik daar intensief mee bezig. Ik zocht uit wat de beste opnameprogramma’s waren en installeerde die dan. Omdat ik zelf niet zo’n computercrack ben, heb ik wel de hulp van onze bassist moeten inroepen.

Nailpin speelt zijn voorlopig laatste concert op 11 december in thuisbasis Sint-Niklaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content