Vanuit de States houdt Sarah Bettens via het internet contact met vrienden en familie thuis. Een groene oplossing, vindt ze.

Je woont in de Verenigde Staten. Heb je nog veel contact met je vrienden en familie in België?

Zaterdag keer ik terug naar België. Het is langer geleden dan ooit, denk ik, meestal ga ik toch negen of tien keer per jaar. Maar tussendoor blijf ik wel met mijn vriendinnen in contact. Ik mail veel, en met mijn familie skype ik regelmatig.

Volg je ook de updates van kennissen via Facebook en MySpace?

Neen, ik gebruik die sites wel voor mijn carrière, maar ik probeer privé en werk wat dat betreft gescheiden te houden – al is dat niet altijd gemakkelijk. Ik check Facebook ongeveer een keer om de twee weken,: dan probeer ik alle boodschappen te beantwoorden. Maar ik heb niet de luxe om op Facebook met vriendinnen te kunnen chatten, het is vooral werken.

Spendeer je veel tijd aan de computer?

Het verbaast mij soms hoeveel uren ik naar dat scherm zit te staren. Dat zou geen deel van mijn werk mogen uitmaken, maar toch zit ik tachtig percent van de tijd aan de computer. Als ik vijftien mails zie binnenkomen, vind ik het niet meer leuk.

Download je wel eens muziek van collega’s?

Ik download alleen op iTunes, en betaal er dus wel voor. Als artiest kan ik anders ’s morgens niet meer in de spiegel kijken. Bovendien is het een fijn systeem en vind ik er alles wat ik nodig heb. Ik ga bijna niet meer naar de winkel. Enerzijds voel ik wel wat nostalgie naar het boekje met tekst en artwork, anderzijds is het een fantastische groene oplossing. Je downloadt de muziek rechtstreeks op je iPod, zodat cd’s overbodig worden. Groener én makkelijker.

Download je ook series en films?

Series soms wel, ook via iTunes. Als ik op tour lang op het vliegtuig of op de bus zit, is het leuk om naar iets te kunnen kijken. Films download ik nog niet, die haal ik nog altijd in de videotheek.

Volg je de muziekscene online?

Ik probeer dat wel. Via MySpace leerde ik een meisje in Zuid-Afrika kennen en haar werk volg ik zo wel. Voor mij is het ook fantastisch dat mensen naar mijn muziek kunnen luisteren zonder dat ze iets moeten kopen.

Check je je mails en andere berichten ook van op afstand?

Ik heb al een jaar of vijf een Blackberry, en daar vertrouw ik echt op. Die dingen werken zelfs in India en zijn echt handig om te reizen. Ik kan hem nog moeilijk missen.

Het nieuwe album van Sarah Bettens, ‘Never Say Goodbye’, ligt nu in de platenwinkels.

Met bijdragen van Ben Van Alboom Stijn Van Kerkhove Dimitri Dewever (games) Jill Mathieu (i-Life)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content