muzikant

Rudy Trouvé, artistieke duizendpoot, speelde vroeger bij dEUS. Nu heeft hij met zijn groep Goreslut een nieuw album uit. In het najaar verschijnt ook nog een soloplaat.

Kijk je veel televisie?

Met vlagen. Ik kijk selectief. Niet omdat ik mezelf die regel opleg, maar door omstandigheden. Als ik kijk, prefereer ik een goede film. Of een slechte serie, want dat kan mij bijzonder amuseren. Vroeger keek ik geregeld naar Mooi en Meedogenloos, vanwege zijn magische momenten. Soms gebeurde het dat ze zonder enige gène een acteur van de ene dag op de andere vervingen door een andere, en doodleuk verder gingen alsof er niets gebeurd was. In andere series passen ze het scenario aan in functie van acteurswisselingen, maar in Mooi en Meedogenloos maakte dat allemaal niks uit.

Ben je, als artiest, geïnteresseerd in het aanbod kunst en cultuur op televisie?

Zeker wel. Documentaires over kunst spreken mij zeer aan. Kunst Omdat Het Moet op Nederland vond ik uitstekend. L!nk wil ik ook wel eens bekijken, maar het is meer ontspannend, dan leerzaam. Wat niet erg is, hoor. Want ik blijf ook kijken naar items in L!nk waar ik in wezen weinig voeling mee heb. Wat ik aan Canvas wel vreemd vind, is dat ze zich profileren als kwalitatieve zender, maar anderzijds ook films programmeren die niet boven het niveau van een banale, melige weekendfilm uitkomen. En in tegenstelling tot Mooi en Meedogenloos ergeren zulke films me wel.

De roep naar een kwaliteitsvol muziekmagazine op de Vlaamse zenders klinkt al jarenlang. Roep jij, als muziekmaker, mee?

Absoluut. Dat is inderdaad een groot gemis. Niet dat ik daar elke dag naar snak, maar een goed gemaakt muziekmagazine op geregelde tijdstippen zou wel mogen. Als je kijkt naar Loladamusica op Nederland, dan moet je hier een pijnlijke leegte constateren. Vroeger kon ik genieten van Hitring en Pop Elektron. En op de buitenlandse zenders keek ik naar Rockpalast en uiteraard AVRO’s Top Pop.

Was je als kind een tv-veelvraat?

O ja, als het buiten schitterend weer was, hing ik voor tv. De typische dingen, Tip Top met Nonkel Bob op woensdagmiddag, met de jeugdseries als top of the bill. Johan en de Alverman zal mij altijd bijblijven. Maar we moeten het ook niet te veel romantiseren. Nostalgie is een gevaarlijk iets. Zo keek ik vroeger heel graag naar Ti Ta Tovenaar. Toen ik het jaren later nog eens terugzag, was de teleurstelling en ontgoocheling enorm. Alle magie was weg.

Is tv een belangrijke bron van informatie voor je?

Ik lees zelden kranten, voor informatie kijk ik af en toe naar Ter Zake en het Journaal, maar ik ben vaak te lui om op zoek te gaan naar informatie. Daar schaam ik mij wel wat voor. Ik vrees dat ik niet zo mee ben met de actualiteit.

Stel dat je twee weken noodgedwongen geen televisie ter beschikking hebt. Zou je je daar dan ongemakkelijk bij voelen?

Zeker niet. Ik kan zonder, want ik lees erg graag. Maar ik vind tv kijken toch wel heel ontspannend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content