en acht andere dingen die u deze week niet mag missen

13-15/6, Parijs

14-15/6, The White Hotel, Brussel

18/6, Beursschouwburg, Brussel

Avant-première op 18/6 in Paleis voor Schone Kunsten, films vanaf 14/6 in Studio 5, Flagey, Brussel

Tot 13/7, Galeries Nationales Grand Palais, Parijs

20/6, Handelsbeurs, Gent

17/6 tot 21/9, Maison européenne de la photographie, Parijs

Tot 26/6, Beursschouwburg, Brussel

20/6 tot 14/9, Bozar, Brussel

18/6-30/10, Musée Maillol, Parijs

FESTIVAL Pocket Films Festival

Als zelfs Isabella Rossellini (foto) zich aan een reeks ‘pocketfilms’ (getiteld Green Porno) waagt, mogen we gerust stellen dat het genre in de lift zit. Het Pocket Films Festival vertoont met gsm-camera’s geschoten filmpjes op zowel groot als klein scherm, sommige zelfs in een heuse internationale competitie.

festivalpocketfilms.fr

DESIGN Designr. rdv

Een rendez-vous in een Brussels hotelletje hoeft geen sleazy slippertje te zijn. De kamers van The White Hotel worden een weekend lang door designers tot stijlvolle winkels omgebouwd.

designr-rdv.be

CONCERT Joan As Police Woman

Ons eenmans-Comité P. genaamd (V.B.) onderwierp haar vorige week aan een grondig krruisverhoor en kon alleen maar bevestigen dat Joan As Police Woman schone handen én stembanden heeft. In de Beursschouwburg zal onze favoriete agente in burger ook u weten te bekoren met de wondermooie songs uit haar jongste album To Survive.

beursschouwburg.be

FILM/LITERATUUR Paul Auster. Avant-première The Inner Life of Martin Frost

Schrijver-cineast Paul Auster komt in België zijn nieuwe film The Inner Life of Martin Frost (zie ook rubriek boeken, p. 90) voorstellen. Tegelijk vertoont Bozar drie andere films van zijn hand: Blue in the Face, Lulu on the Bridge en Smoke.

bozar.be, flagey.be

EXPO Figuration Narrative

Zelf beschouwden Arroyo, Fahlström, Télémaque et les autres zich in de jaren zestig niet meteen als een afgelijnde kunstbeweging. Hun gemeenschappelijke aandacht voor de consumptiemaatschappij en hun band met het surrealisme maakt van Figuration Narrative echter meer dan een loze groepsnaam, zoals de gelijknamige expo illustreert. (Illustratie: Télémaque – Banania n°3)

rmn.fr

CONCERT Clement Peerens Explosition

Clement Peerens en zijn kompanen zijn terug, zonder Swa De Bock – wegens ‘in den bak in Thailand’ – maar mét nieuwe drummer DaveDepeuter, snoeiharde gitaarrifs en ongetwijfeld weer zeer foute bindteksten.

handelsbeurs.be

FOTOGRAFIE Annie Leibovitz. A Photographer’s Life 1990-2005

Geen beroemdheid die naam waardig of hij of zij is door Annie Leibovitz op de gevoelige plaat vastgelegd. De retrospectieve A Photographer’s Life wisselt portretten van een zwangere Demi Moore, Nelson Mandela in Soweto en Nicole Kidman voor Vogue af met beelden uit Leibovitz’ privéleven.

mep-fr.org

FILM Chez Toit. Angels, Savages and Wheels: Biker Flicks

Laat uw stalen ros achter bij de ingang. In juni worden de liefhebbers op het dak van de Beursschouwburg getrakteerd op films vol motorgebrul en zwart leer. Helm af voor cultklassiekers als Easy Rider en extravagante prenten als Satan’s Sadists.

(Foto: Marlon Brando in The Wild One).

beursschouwburg.be

EXPO It’s not only Rock ‘n’ Roll, Baby!

Elders in dit blad (zie p. 8 en volgende) laat Jan Hoet zijn licht schijnen over de creaties van de muzikanten die op It’s not only Rock ‘n’ Roll, Baby! hun beeldend talent etaleren. Maar oordeel vooral zelf over de rock op doek van Yoko Ono, Patti Smith, Pete Doherty en anderen. (Foto: Brian Eno, Peacock, May 1987)

bozar.be

EXPO China Gold

Hoeveel gouden medailles de Chinese atleten deze zomer binnenhalen, valt nog af te wachten. Hun creatieve collega’s scoren alvast goed in Parijs, waar de zowat dertig artiesten van China Gold als staalkaart van de hedendaagse Chinese kunst dienen. (Foto: Ling Yiang – Hero N°4)

museemaillol.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content