en acht andere dingen die u deze week niet mag missen

1 PODIUM All About My Mother

24/8 tot 24/11, The Old Vic, Londen

Waar zou Almodóvars Oscarwinnende hymne aan de vrouwelijke kracht beter tot zijn recht kunnen komen dan in een theater met zo’n roemrijk verleden? Manuela, Agrado, Rosa en Huma Rojo staan op de planken in The Old Vic.

www.oldvictheatre.com

2 FOTOGRAFIE Bernard Plossu. So Long

Tot 23/9, Museum van Fotografie, Charleroi

Gehuld in flou artistique oogt de grens tussen de VS en Mexico best aantrekkelijk. Fransman Bernard Plossu heeft dan ook zijn tijd genomen – meer bepaald van 1970 tot 1985 – om zijn impressies van het Amerikaanse Westen op de gevoelige plaat vast te leggen.

(Foto: San Francisco, 1974) www.museephoto.be

3 FILM Cat on a Hot Tin Roof

Vanaf 18/8, Ecran Total, Brussel

Tennessee Williams vond Richard Brooks’ vertaling naar het witte doek al te braaf, maar toch blijft ook de filmversie van dit broeierige southern drama een klassieker. Paul Newman en Liz Taylor laten frustratie, schuldgevoel en hebzucht van het scherm spatten. (Zie ook pagina 60.)

www.arenberg.be

4 BOEK Movies of the 20s and Early Cinema

Nu uit, Taschen

Van het ontstaan van de Hollywoodindustrie over de helden van de stille film tot de revolutionaire cinema uit Europa: Movies of the 20s and Early Cinema gaat terug naar de wonderjaren van de zevende kunst.

www.taschen.com

5 VIDEOKUNST Contour. Biënnale voor videokunst

18/8 tot 21/10, 15 uitzonderlijk architecturale locaties, Mechelen

Geen vrijblijvende homevideo’s op Contour: de werken die onder de titel Decoder op vijftien verrassende locaties in Mechelen werden geplaatst, willen ‘de mechanismen van kennisproductie onderzoeken’. www.contourmechelen.be

6 PODIUM Theaterfestival 07

23/8 tot 1/9, kaaitheater, Brussel

De voorbije maanden om allerlei redenen – te mooi weer, te boeiende tv-programmatie – niet in het theater geraakt? Haal uw schade in tijdens het Theaterfestival, met de veertien opmerkelijkste voorstellingen uit Vlaanderen en Nederland en interessante nevenprogramma’s van het Bâtardfestival en Villanella.

www.kaaitheater.be

7 CONCERT Leki

23/8, Rivierenhof, Deurne

Achttien jaar na Pump up the Jam staat Manuela ‘Ya Kid K’ Kamosi in de schaduw van haar kleine zusje Karoline, aka Leki. Met haar R&B van eigen bodem zal ze het Rivierenhof ongetwijfeld op kooktemperatuur brengen.

www.openluchttheater.be

8 DANS Festival international des Brigittines

20, 21 en 23/8 tot 8/9, Les Brigittines, Brussel

Het Hedendaags Kunstencentrum voor Beweging en Stem De Brigittines neemt uitbreiding. Nadat de 17e-eeuwse kapel een 21e-eeuwse ‘dubbelganger’ uit staal en glas kreeg, zullen choreografen, beeldende kunstenaars, dramaturgen en vertolkers uit binnen- en buitenland beide tijdperken drie weken lang laten versmelten. (Foto: ‘To Come’ van Mette Ingvartsen)

www.brigittines.be

9 FESTIVAL BrockXL ’58

18/8, Groentheater, Brussel

Rock-‘n-roll, blues en rockabilly in de schaduw van het Atomium: Million Dollar Quartet, The Keytones, The Seatsniffers e.a. flitsen je vijftig jaar terug in de tijd en laten je swingen als in het jaar toen Belgiës beroemdste bollen nog in de stellingen stonden. www.ask4.be

10 DVD OZ. Seizoen 2

Nu uit, Paramount

De inmates van de Oswald Maximum Securitygevangenis zijn nog steeds geen lieverdjes. De tijd doden blijft vaak een equivalent voor celmakkers doden in seizoen 2 van de baanbrekende HBO-dramareeks Oz, nu op dvd. www.paramount.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content