ROCK-‘N-ROLLATOR

Ook voor gerontofielen is de festivalzomer het seizoen bij uitstek, want tussen all the young dudes passeren ook heel wat krasse knarren de revue. Vier zestigplussers wier muzikale carrière er beter aan toe is dan de toestand van hun prostaat zou doen vermoeden.

IGGY POP (64)

Vergeet Deftones en Foo Fighters op Pukkelpop en schrap uw daguitstap naar Dour om Papa Roach aan het werk te zien: de wildste punkgroep aller tijden staat op vrijdag 29 juli bij valavond op de Grote Markt van Tienen. Yep, ook zonder wijlen Ron Asheton degraderen The Stooges alle jonge geweld moeiteloos tot een ongevaarlijk stelletje bedplassende snotneuzen. En dat allemaal dankzij frontman, naaktloper en – nu ja – zanger Iggy Pop aka Iggy De Verschrikkelijke aka Het Beest. Afspraak omstreeks acht uur in de Galaxy!

SUIKERROCK – 29 juli

BRYAN FERRY (65)

‘Misschien ben ik wel een has-been‘, zuchtte Bryan Ferry vier jaar geleden in dit blad. Wij spraken de legendarische frontman van Roxy Music niet tegen, want Dylanesque leek er toen inderdaad op te wijzen dat de elegante dandy zich voorgoed had vastgereden in de doodlopende straat van de vergetelheid. Wisten wij veel dat Ferry drie jaar later genadeloos zou terugslaan met Olympia, een comeback zoals er sinds Pasen anno 33 na Christus geen meer was geweest. En zie: Bryan Ferry stáát er weer, every inch a gentleman met tonnen boyish charm.

CACTUSFESTIVAL – 8 juli

ROGER DALTREY (67)

Hope I die before I get old? Belóftes, ja! Roger Daltrey heeft al meer dan twee jaar recht op een pensioensuitkering, maar de zanger van The Who blijft als een losgeslagen pinball over de festivalpodia stuiteren. ‘Principes zijn als winden,’ zei Mark Eyskens ooit, ‘de kunst is om ze ongemerkt los te laten.’ Maar zelfs nu Daltrey zijn Pictures of Lily door een strip Viagra vervangen heeft, blijft hij een van de meest iconische performers uit de rock. In Lokeren brengt hij onder eigen naam een integrale uitvoering van The Who’s Tommy, met Simon ‘broer van’ Townshend op gitaar.

LOKERSE FEESTEN – 30 juli

TOM JONES (71)

Liefst 71 lentes telt Tom Jones, maar volgens welingelichte bron beschikt hij nog steeds over zijn originele borsthaar én speelt hij nog tweehonderd concerten per jaar. Akkoord, de Welshman heeft zijn imago niet mee – wufte chansonnier voor overjaarse huisvrouwen wil het cliché – maar intussen werkt hij samen met de producer van Kings of Leon en is hij recent nog verkozen tot Sexiest Man In The World door het Hongaarse magazine Periodikano less! En u hoeft echt geen overjaarse huisvrouw te zijn om classics als Delilah of It’s Not Unusual eens live te willen horen.

SUIKERROCK – 28 juli

DOOR VINCENT BYLOO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content