Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

20.30 JIM (HERHALING OP ZONDAG)

ROBBIE WILLIAMS WEEKEND

Het nieuwe album Intensive Care valt meer dan een beetje tegen, maar dat neemt niet weg dat Robbie Williams een geweldige entertainer blijft en daar kunt u zich dit weekend nog eens van vergewissen op JIM. De muziekzender toont een concert dat Williams onlangs gaf in Berlijn, plus de nu al legendarische aflevering van het Nederlandse programma Pauls Parenavond, waarin Robbie samen met onze eigenste K3 te gast is bij Paul De Leeuw. Om alvast op te warmen (ook voor Willliams’ net aangekondigde concert in het Koning Boudewijnstadion op 13 juni 2006): een selectie uit de leukste uitspraken die hij de afgelopen maanden en jaren heeft gedaan.

‘Ik ben een geboren entertainer. Als ik de koelkast opendoe en het lichtje springt aan, dan begin ik te zingen.’

‘Dit is de verkeerde wereld voor een gevoelig iemand. Het probleem is echter dat je alleen in deze wereld terechtkomt als je gevoelig bent.’ (over de paradox van de muziekbusiness)

‘Toen ik Courtney Love ontmoette, zei ze dat ze met me naar bed wou gaan, alleen kon ze niet omdat ik “een popster” ben. Ik heb geantwoord dat ik ook niet met haar naar bed kon, omdat ze “een lelijk wijf” is.’

‘De seks was niet om naar huis te schrijven. Spijtig eigenlijk, want mijn moeder is gek op die brieven.’ (over zijn periode in Los Angeles)

‘Ik ben de enige man die kan zeggen dat hij zowel in Take That heeft gezeten als in twee leden van de Spice Girls.’

‘Noel begint krap te zitten in andermans ideeën.’ (over het Oasis-album Standing on the Shoulders of Giants)

‘Stop met teddyberen naar mij te gooien. Ik ben een volwassen man! Gooi condooms of geld. Briefjes, geen munten.’ (op het podium, tijdens een optreden)

Selling Sickness Een lichte kriebelhoest en u denkt meteen aan longkanker? Met het verkeerde been uit bed gestapt en u overweegt direct een bezoekje aan de psychiater? De documentaire Selling Sickness onderzoekt waarom de westerse mens steeds vlugger naar de dokter loopt en steeds meer pillen slikt, en komt tot de conclusie dat de farmaceutische industrie daar een stevige hand in heeft (20.05 BBC2 ) Miljoenenmakelaars Niet echt geschikt voor jonge tweeverdieners die op zoek zijn naar een eigen huisje en langzaamaan depressief raken door de vraagprijzen: een reeks over het vastgoedbureau Sotheby’s, dat de duurste woningen ter wereld verhandelt (20.40 – Vitaya) The 39th Annual Country Music Association Awards Hoogtepunten van de uitreiking van de Country Music Awards, met optredens van onder meer Dolly Parton, Garth Brooks, Willie Nelson en de beroemde countryzanger Jon Bon Jovi (20.45 – BBC2).

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content