Riley Keough has entered the building

Het oudste kleinkind van Elvis, de dochter van Lisa Marie Presley en muzikant Danny Keough, de stiefdochter van wijlen Michael Jackson maar heel goed op weg om zelf naam te maken. Riley Keough (28) is nog model geweest voor Dior en Dolce & Gabbana, maar verkoos een leven als actrice. Ze debuteerde met een bijrol in de biopic The Runaways en speelde in Magic Mike, de populaire komedie van Steven Soderbergh over mannelijke strippers. Twee jaar geleden was ze een van de bloedmooie fokmoeders in Mad Max: Fury Road. Ze is de ster van The Girlfriend Experience (foto), een tv-serie over een studente rechten die de wereld van de luxe-escortgirls ontdekt. Eerder dit jaar maakte ze indruk in het ongemeen lyrische American Honey van Andrea Arnold.

Waarom haar zomer in aantocht is

Riley Keough zal de zomer niet domineren. Ze doet enkel mee in It Comes at Night. We kunnen u die grimmige, efficiënte survivalfilm alleen maar aanbevelen. Het is The Walking Dead zonder zombies, maar even spannend en een stuk korter. Tegen de blockbusters is hij evenwel niet opgewassen. Gelukkig heeft Keough nog meer pijlen op haar boog. Begin november zien we haar terug in Logan Lucky, de comebackfilm van Soderbergh. Daarna speelt ze aan de zijde van Andrew Garfield in Under the Silver Lake, een neonoir van David Robert Mitchell, die furore maakte met It Follows. Ze speelt ook een hoofdrol in een thriller van Blue Ruin-regisseur Jeremy Saulnier, Hold the Dark, en heeft net de opnames van The House That Jack Built, een psychologische horrorfilm van Lars von Trier, achter de rug.

In haar woorden

‘Ik wil geen asshole zijn, maar mensen verwachten een hete, domme griet terwijl ik veeleer cynisch en slim ben.’

Ster in wording?

Voorlopig ontbreekt het haar aan spraakmakende vertolkingen in populaire films. Maar als regisseurs van het kaliber van Andrea Arnold, Steven Soderbergh, George Miller en Lars von Trier met je willen samenwerken, hoef je je niet meteen zorgen te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content