Humor genoeg op het internet, maar Raf Coppens steelt zijn moppen toch liever op café.

Zit jij heelder dagen voor je computer?

Toch veel, ja. Ik probeer mijn internetgebruik wat te beperken, anders krijg ik helemaal geen werk gedaan. Als ik echt teksten moet schrijven, verkas ik dus liever met mijn laptop naar het kerkplein of de natuur.

Welke sites kunnen je van je werk afhouden?

YouTube staat toch wel hoog in mijn favorietenlijstje. Ik vind het fijn om bijvoorbeeld een concertfragment van Neil Young uit de sixties te zien, of een akoestische versie van Carla Bruni’s Quelqu’un m’ a dit.

Ook al naaktfoto’s van Bruni tegengekomen langs de informatiesnelweg?

Zo gek ben ik nu ook niet van haar. Naar gratisseksfilmpjes.be surf ik wel eens, zolang ik er maar niet voor moet betalen. Je krijgt daar maar trailers van vijftien seconden te zien, maar geloof me: het kan daar snel gaan.

Waar surf je heen als je eens goed wil lachen?

Onlangs zag ik nog een filmpje uit Recht Van Antwoord, waarin Kamagurka een liedje over de Gentse Feesten had gemaakt, hilarisch. Wittenond.be moet de meest volledige site zijn, 123comedyclub.be en lunatics.be zijn ook aanraders.

Voor je eindejaarsconference moet je bijblijven. Wat zijn je actualiteitstips?

De sites van De Standaard en Het Nieuwsblad bezoek ik regelmatig, zeker omdat ik erop geabonneerd ben. Die van Het Laatste Nieuws is zelfs mijn startpagina. Daarmee weet ik genoeg, mijn publiek kent immers ook niet de details van elk nieuwsbericht.

Haal je inspiratie van het internet?

Tuurlijk. Als ik ‘Rimpelrock’ ingeef, krijg ik meteen verschillende invalshoeken. Moppen stelen doe ik niet, je weet nooit wie er die sites ook heeft gevonden. Dan haal ik ze liever in het café.

Met Ludo Vandeau heb je ook een MySpace.

Ah ja? Dat wist ik niet eens! Dat ik fansites heb, vind ik fantastisch. Het guestbook van mijn eigen site heb ik wel gesloten. Ik heb ondervonden dat ik het toch liever niet wil weten als mensen mijn show slecht vonden.

Geen fan van fora?

Niet echt, van sociale toepassingen als MySpace of MSN trouwens ook niet. Ik heb geen behoefte aan dat soort kunstmatig contact. En als artiest moet je toch een beetje je aura van onbereikbaarheid in stand houden.

Koop of verkoop je wel eens iets online?

Wel, nu je het vraagt: ik probeer al een maand mijn te kleine koersfiets te verkopen. Hij is een half jaar oud en zou je nog maar 600 euro kosten. Ik ben er de Mont Ventoux mee opgefietst, als dát je niet over de streep trekt…

Op zaterdag 19 april staat Raf Coppens speciaal voor Cabaretten op het podium van het Gentse Capitole.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content