quiz VAN DE WEEKDE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1. In de Verenigde Staten is afgelopen zondag Boardwalk Empire in première gegaan, een nieuwe tv-serie van HBO over het leven in Atlantic City ten tijde van de drooglegging waar vooraf heel wat rond te doen is geweest. Enerzijds omdat Terrence Winter, een van de schrijvers van The Sopranos, de reeks heeft bedacht, anderzijds omdat er voor de pilootaflevering een beroemde naam achter de camera stond: Martin Scorsese. Toch was het voor Marty niet de eerste keer dat hij de regie van een aflevering van een tv-serie op zich nam: in de jaren 80 heeft hij dat namelijk ook eens gedaan. Voor welke reeks was dat toen?

A Hill Street Blues

B The A-Team

C Amazing Stories

D Dallas

E Starsky & Hutch

2. Lady Gaga stal de show op de MTV Video Music Awards, en zoals meestal bij haar gingen de gesprekken na de uitreiking niet over haar muziek maar over wat ze aan had: de infame ‘meat dress’, gemaakt uit car-paccio van steak, waarmee de zangeres een heel nieuwe invulling gaf aan de term ‘rund’. De New York Daily News ging aan enkele slagers uit The Big Apple vragen hoeveel vlees ontwerper Franc Fernandez nodig zou hebben gehad om de jurk te maken. Wat was hun professionele schatting?

A 5 kilo

B 10 kilo

C 15 kilo

D 20 kilo

3. Cee-Lo, de volslanke en zingende helft van Gnarls Barkley, heeft zijn solodebuut niet gemist. Met zijn eerste single Fuck You en bijbehorende videoclip gooide hij hoge ogen op YouTube en op het internet in het algemeen. Om op de radio gespeeld te worden, lag de titel van het liedje natuurlijk een beetje gevoelig, zeker in de VS, dus heeft Cee-Lo ook een kuisere versie uitgebracht. Hoe heet die?

A Funk You

B Frak You

C Forget You

4. Volgende woensdag komt Resident Evil: Afterlife in de zalen, het vierde deel van de filmreeks gebaseerd op de gelijknamige game, dat om de mensen nóg meer koppijn te bezorgen ditmaal ook in 3D te zien zal zijn. De Resident Evil-reeks, die vandaag vooral bedoeld lijkt om de carrière van Milla Jovovich in leven te houden, is natuurlijk maar een van de vele franchises waarvoor de mosterd bij games gehaald werd; maar welk computerspelletje had de ‘eer’ om als allereerste de overstap naar het grote doek te maken?

A Super Mario Bros

B Tron

C Street Fighter

D Doom

E Mortal Kombat

5. Rapper 50 Cent krijgt een bijrolletje in de Britse soapserie Eastenders. Daarmee treedt hij in de voetsporen van een Britse popster die in 1995 al even opdook in de reeks. Wie was dat?

A Robbie Williams

B George Michael

C Elton John

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content