1. Van dadaïsme naar gagaïsme: de Belgische professor Mathieu Deflem gaat aan de University of South Carolina een cursus Lady Gaga geven, onder de officiële titel ‘Lady Gaga and the Sociology of Fame’. Studenten zullen aan de hand van de carrière en het oeuvre van de populaire zangeres een beter inzicht krijgen in de werking van de muziekindustrie en het belang van een goed imago in onze hedendaagse maatschappij. Nu is Lady Gaga niet de eerste die de overstap maakt van de populaire cultuur naar de universiteit: rond wie kun je nog geen cursus volgen?

A David Beckham

B Bruce Springsteen

C Oprah Winfrey

D Bob Dylan

E John Lennon

2. Het Amerikaanse zakenmagazine Forbes heeft voor de tweede keer een lijst gepubliceerd van ‘de meest overbetaalde acteurs in Hollywood’, de mensen van wie de films het minst opbrengen in vergelijking met het salaris dat ze zelf krijgen. Om te bewijzen dat men in Hollywood niet echt snel bijleert: de lijst wordt voor het tweede jaar op rij aangevoerd door dezelfde komiek. Wie?

A Adam Sandler

B Will Ferrell

C Eddie Murphy

3. Deze week komt Harry Potter and the Deathly Shallows: Part 1 in de zalen, het eerste deel van de tweedelige afsluiter van de populaire filmreeks rond de jonge tovenaar. Harry Potter is nu al de meest winstgevende franchise aller tijden, een positie die met de twee nieuwe films alleen maar versterkt zal worden. Welke twee franchises maken de top 3 van populairste filmreeksen vol?

A James Bond

B Shrek

C Star Wars

D The Lord of the Rings

E Star Trek

4. Het Amerikaanse onderzoeksbureau Forrester Research heeft een uitgebreide studie gedaan naar de leesgewoontes van de Amerikanen, en dan vooral de opmars van het elektronisch lezen – een markt waarvan de onderzoekers verwachten dat hij tegen 2015 verdrievoudigd zal zijn. Wat is volgens het onderzoek momenteel de populairste e-reader in de VS?

A Kindle van Amazon

B iPad

C Laptop

D iPhone

5. ‘Goede acteurs gebruiken nooit het scenario, tenzij het echt geweldig geschreven is. Alle goede acteurs met wie ik al gewerkt heb, die zeggen wat ze zelf willen zeggen.’ Wie deed onlangs deze uitspraak in een interview?

A Jessica Alba

B Robert De Niro

C Paris Hilton

D Al Pacino

E Sandra Bullock

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content