QUIZ VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 ‘Het idee dat Metallica of andere rockartiesten rijk worden, is waarschijnlijk voorbijgestreefd. Want nu we een nieuw tijdperk binnentreden, zal kunst misschien gratis worden. Misschien hebben jongeren wel gelijk en zouden ze muziek en films moeten kunnen downloaden. Ik zal neergeschoten worden omdat ik dit zeg, maar wie heeft ooit bepaald dat kunst geld moet kosten? En dat artiesten geld moeten verdienen?’ De visie van deze wereldberoemde regisseur botst op zijn zachtst gezegd een beetje met de gangbare filosofie in Hollywood. Wie deed deze uitspraak?

A James Cameron

B Francis Ford Coppola

C Martin Scorsese

2 Zoals u onlangs in ons zusterblad KnackWeekend kon lezen, wordt een van de trends van 2011 ‘social notworking’: mensen die zich terugtrekken van allerlei netwerksites. Courtney Love bewijst dat ze bijzonder hip is, want zij zegde vorige week haar account op Twitter op. Net voor ze dat deed, zorgde ze echter ook voor een bijzondere primeur op die site: welke?

A Ze was de eerste gebruiker die door mensen uit meer dan honderd landen gevolgd werd.

B Ze was de eerste muzikante die nieuwe songs verkocht via Twitter.

C Ze was de eerste die een rechtszaak aan haar broek kreeg vanwege uitspraken die ze op Twitter had gedaan.

3 De wereld van de games staat niet stil. Na Microsoft en de Kinect is Sega nu ook met een heel nieuw spelconcept op de proppen gekomen, dat weliswaar voorlopig enkel in Japan te verkrijgen is. Misschien ook maar beter, want er zit een ietwat bizar en onsmakelijk kantje aan. Wat is de vondst van Sega?

A Ze hebben een game gemaakt die bediend wordt via je urinestraal.

B Ze hebben een spelletje op de markt gebracht waarin je virtueel op het toilet moet zitten.

C Ze bedachten een nieuwe manier om een uniek spelersprofiel aan te maken: met een druppel bloed.

4 Sommige ’tribute bands’ gaan wel heel ver in hun drang om hun voorbeelden te imiteren. Een groepje uit Texas is bijvoorbeeld op zoek naar een ‘eenarmige drummer’ om hun act compleet te maken, en dan bovendien nog een die geen kunstarm – ‘no prosthetics’ – mag hebben. Een weggever voor wie zijn muziekgeschiedenis kent, maar welke hardrockgroep proberen deze Texanen na te doen?

A Poison

B Def Leppard

C Queensrÿche

5 Of het echt werkt, dat valt nog af te wachten, maar de nieuwe koptelefoon die enkele Finse onderzoekers van de universiteit van Oulu hebben bedacht, is op zijn zachtst gezegd een opmerkelijk toestelletje. Wat zou de zogenaamde Valkee – prijs: zowat 185 euro – doen als je hem opzet?

A Hij maakt depressieve mensen opgewekter.

B Hij zorgt ervoor dat schade aan het gehoor geneest.

C Hij helpt tegen evenwichtsstoornissen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content