QUIZ VAN DE WEEK Special zomerfestivals

A Prince

1 Wie tijdens het optreden van Morrissey op de Lokerse Feesten een paardenworst wil eten, zal hem naar binnen moeten smokkelen. Op vraag van de Britse zanger – een overtuigd vegetariër – houden de organisatoren hun festivalterrein bij zijn passage namelijk volledig vleesvrij. Een keuze die mee ingegeven werd door het feit dat Morrissey in 2009 toen hij headliner was op het Amerikaanse Coachella tijdens zijn optreden van het podium stormde nadat hij gebraden vlees had geroken. Enfin, Morrissey is natuurlijk niet de enige artiest die zijn eisen stelt voor hij tekent: verbind hieronder de artiest met het item waar hij of zij ooit om gevraagd heeft.

1 Stinkkaas

2 Kleedkamer volledig in plastic ingepakt

3 Een pak condooms, maat XL

4 Twee dozen stijfsel

5 Twee nuchtere bedienden

2 Een wei, het strand, een marktplein: dat zijn zowat de klassieke locaties om een muziekfestival te houden. De Amerikaanse radiozender US 1 Radio 104.1 FM uit Miami doet daar echter niet aan mee en organiseert zijn jaarlijkse zomerfestival op een wel heel bijzondere plaats. Waar?

A In de woestijn

B Onder water

C In een zeppelin

3 Joni Mitchell mag dan het liedje Woodstock geschreven hebben, zelf heeft ze niet op het beroemdste festival aller tijden opgetreden. De inspiratie voor de song kwam er toen ze in een hotelkamer naar de beelden van op de wei zat te kijken. Hoe kwam het dat Mitchell niet op het podium stond?

A De organisatoren waren vergeten haar te vragen.

B Ze moest naar een begrafenis.

C Ze had al een optreden in een tv-programma.

4 Het beruchtste festival ooit is ongetwijfeld Altamont, het gratis concert dat de Rolling Stones eind 1996 op poten zetten in Californië en waar zowat driehonderdduizend mensen op afkwamen. Om voor de ‘security’ te zorgen, hadden de organisatoren de Hells Angels ingeschakeld, een beslissing die tragisch uitpakte toen tijdens het optreden van de Stones een man neergestoken werd en stierf. Welk nummer speelden de Stones toen er voor het podium een dode viel?

A Sympathy For The Devil

B Gimme Shelter

C Under My Thumb

5 De iets oudere festivalbezoeker die de volledige affiche van pakweg Pukkelpop bekijkt en de ruim tweehonderd namen overloopt, zal vast weleens overvallen worden door een gevoel van nostalgie naar een tijd dat line-ups nog iet of wat behapbaar waren. Maar weet dan dat Pukkelpop of Werchter maar klein bier zijn vergeleken met Summerfest in het Amerikaanse Milwaukee, volgens het Guinness Book of Records officieel het grootste muziekfestival ter wereld. Hoeveel bands treden daar deze zomer op?

A Vijfhonderd

B Zevenhonderd

C Negenhonderd

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content