quiz VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Op 13 oktober verwelkomen de Amerikaanse bioscopen de derde Jackass-film, waarin Johnny Knoxville en zijn geschifte vrienden weer de meest waanzinnige stunts uitvoeren. Jackass zal deze keer ook in 3D te bekijken zijn, zodat het publiek zich nog beter dan vroeger kan inbeelden hoeveel pijn de acteurs tijdens de opnames moeten hebben geleden. Aan welke van onderstaande stunts hebben de fijnbesnaarde Knoxville en co zich nog niet gewaagd?

A Een bloedzuiger op je ogen laten zetten.

B Zich laten omverrijden door een auto.

C Een slang in de edele delen laten bijten.

D Pepperspray in de ogen sproeien.

E Tabasco opsnuiven.

2 Dat de iPad goed verkoopt, is ondertussen een understatement à la ‘de regeringsonderhandelingen vlotten niet echt’. Van de tabletcomputer gingen er sinds de lancering in april in de VS drie miljoen exemplaren over de toonbank, zo becijferde het Amerikaanse onderzoeksbureau Bernstein Research. Als dat tempo aanhoudt, zal de iPad tegen eind 2010 op zijn eentje een grotere omzet draaien dan alle gameconsoles samen. Het zal u dan ook niet verbazen dat de iPad het snelst verkopende nieuwe technologieproduct aller tijden is, en dat het de vorige recordhouder op dat vlak – de dvd-speler – ver achter zich laat. Hoe lang deed die erover om evenveel exemplaren te verkopen als er van de iPad nu zijn verkocht?

A 10 maanden

B 1,5 jaar

C 5 jaar

3 Kunnen we hem nog maken? We vrezen van niet. Een driejarige Amerikaanse kleuter heeft in zijn jonge leven van zijn ouders zoveel televisie mogen kijken dat hij het onderscheid tussen werkelijkheid en fictie niet meer kan maken. Enkele psychiaters die de kleine Max op bezoek kregen, waren zo onder de indruk dat ze een heel artikel over hem schreven voor The Journal of Developmental & Behaviorial Pediatrics. Het belangrijkste symptoom van de tv-verslaving is dat het jongetje enkel nog spreekt in citaten van zijn favoriete tv-serie. Welk programma is dat?

A Bob de Bouwer

B Thomas de Stoomlocomotief

C Dora

4 In Groot-Brittannië gaat later deze maand Lemmy in première, een documentaire over leven en werk van Motörheadfrontman Ian ‘Lemmy’ Kilmister. BBC deed een interview met hem en vroeg wie van hem de hoofdrol zou mogen spelen als er ooit een echte film over zijn leven zou worden gemaakt. Wat was zijn verrassende antwoord?

A Julia Roberts

B De paus

C Justin Bieber

5 Sinds de dood van Michael Jackson hebben al heel wat mensen geprobeerd een graantje mee te pikken van de erfenis van The King op Pop. Ook een jonge Taiwanese Jacksonfan heeft een nieuw merchandisingproduct bedacht rond de popster: wat is zijn ‘gouden idee’?

A Vogelverschrikkers verkleed als Michael Jackson.

B Een notenkraker in de vorm van de zanger.

C Een doodkist bedrukt met een van zijn songteksten.

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content